Unul din cele mai folosite lucru din casă te îmbolnăvește de cancer. Cum să te mai ferești?

(Last Updated On: October 15, 2017)

Viața noastră este un continuu bombardament de informație dar și de obiecte din plastic. Iar bombardamentul de informație ne face să uităm câteva lucruri elementare.

Aveți perdea în baie? Cu siguranță da! Majoritatea oamenilor folosesc perdeaua din plastic de la duș, însă puține persoane sunt conștiente de răul pe care îl produce acest materiale aparent inofensiv.

Perdeaua cu care acoperim perimetrul căzii pentru a nu stropi întreaga baie cu apă sau a nu fi văzutți în timpul dușului eliberează anumite substanțe chimice dăunatoare în prezența căldurii, care se împrăștie nu doar în baie, ci în toată casa, informează elli.ro și preluat de realitatea.net.

Acei vapori ajung în plămămâni sau chiar în piele și cu timpul ne afectează sănătatea. Conform unor studii s-a arătat că aceste chimicale pot îmbolnăvi o persoană, în timp, chiar și de cancer.

Majoritatea perdelelor conțin Bisfenolul-A (BPA), cel mai periculos compus al plasticului policarbonat, prescurtat PC (tip 7) – acel plastic dur.

BPA este prezent în majoritatea ambalajelor din plastic, dar și în compozitia CD-urilor, a DVS-urilor, și a unor electronice și dispozitive medicale. Chiar și biberoanele sau cutiile de lapte praf pentru copii sugari pot să conțină BPA, care poate pătrunde în alimentele sau lichidele cu care intră în contact.

Contaminarea se poate face la trecerea prin microunde, prin contactul cu un lichid foarte cald sau cu mâncare acidă (ori sucuri).

uyuuyuyuyjuy

Cel mai indicat ar fi ca la duș să folosiți o perdea din material textil pe care să o spălați foarte des. Cu ocazia asta schimbați și designul băii, iar aspectul va fi cu siguranță mai plăcut.