Vezi ce spun buzele despre sanatatea ta:

(Last Updated On: April 5, 2016)

Creierul uman, un adevărat calculator, ne transmite semnale când avem o deficiență. De exemplu, se „folosește” de buze pentru a ne transmite 5 informații.

[ads1]

Buze umflate

Buzele umflate nu sunt intotdeauna rezultatul unei noi nuante de ruj. Aici poate fi vorba si de masa de pranz, iar buzele umflate pot fi semnul unei reactii alergice. La inceput buzele vor parea mai mari decat de obicei si veti incepe sa simtiti furnicaturi. (Sursa: Prevention și preluat de medlive.hotnews.ro)

Buze uscate/ crapaturi la coltul gurii

Chiar daca incercati sa aveti o dieta sanatoasa, uneori este usor sa ratati nutrienti cheie, iar aceste deficiente apar pe buzele dumneavoastra, spune Diane Madfes, dermatolog. Daca buzele dumneavoastra incep sa se usuce si apar “crapaturi” la colurile gurii trebuie sa fiti atenti la deficitul de zinc, fier, vitamina B3 sau vitamina B6.

foto: acidcow.com

foto: acidcow.com

Salivarea

Salivarea ar putea fi un alt motiv pentru care apar acele fisuri dureroase de la coltul gurii. Persoanele care scrasnesc din dinti sau cele care poarta proteze dentare sunt predispuse la astfel de neplaceri. Incercati sa dormiti sprijinit pe o perna.

[ads2]

Basici/ bubite inflamate

Atunci cand sunteti foarte stresat, exista sanse mari sa observati niste basici sau niste bubite inflamate pe buze. Aceasta ar putea incerca sa va spuna ca sistemul dumneavoastra imunitar este compromis.

Folositi excesiv balsamul de buze

Daca exagerati cu balsamul de buze si va spuneti ca acestea se usuca din cauza aerului rece, ar trebui sa luati in considerare si hidratarea. Este posibil ca deshidratarea sa isi faca aparitia, in prima faza, pe buzele dumneavoastra.