Vezi cele mai bune 10 trucuri prin care să bei mai multă apă

(Last Updated On: April 1, 2016)

Unul dintre cele mai importante elemente pentru viață este apa. Nu numai că ajută la functionarea optimă a organismului și la menținerea sănătătii, dar are și o serie de proprietăți miraculoase în ceea ce priveste îngrijirea corporală. Dar ce te faci când, oricât ai vrea să consumi mai multă apă, sucurile câștigă? csid.ro îți oferă câteva sugestii care te vor convinge să bei cât mai multă apă pe parcursul zilei pentru a ajunge la necesarul de doi litri.
[ads1]

1. De dimineaţă
Începe-ţi dimineaţa cu un pahar cu apă în locul cafelei sau ceaiului. Aceasta va ajuta la înlocuirea fluidelor pe care le pierzi pe timpul nopţii.

fgghdghh
2. Un plus de aromă
Nu te gândi la esenţe artificiale. Optează pentru câteva felii de lămâie, portocală, castravete sau frunze de mentă. Pentru a amplifica aroma, lasă băutura să stea câteva ore în frigider.
3. Puţin picant
Adaugă în mâncare puţin ardei roşu (accelerează metabolismul) sau condimente picate şi, cu siguranţă, te vei împrieteni cu câteva pahare de apă în plus faţă de ceea ce ai consuma în mod normal.

4. La îndemână
Cu siguranţă, dacă ai multă treabă, nu te vei ridica de multe ori să îţi iei apă, aşa că ar fi bine să-ţi pui pe birou o sticlă de 2 litri de apă sau să-ţi umpli 2-3 căni, din care să bei pe tot parcursul zilei.

[ads2]

5. Fă un pact
Atunci când ieşi în oraş, încearcă să comanzi numai apă. Pe lângă faptul ca este mai ieftină decât un cocktail, nu vei avea problema caloriilor.

6. Trişează puţin
Poţi consuma şi alimente bogate în apă precum castraveţii, pepenele roşu, ţelina sau chiar o supă.

7. Un mic aperitiv
Conform unui studiu din 2010, publicat în ziarul Obesity, 0,5 litri de apă înaintea mesei te ajută să pierzi în greutate. Doar ştiind că apa îţi dă senzaţia de saţietate şi vei mânca mai puţin e suficient de motivant.

8. Apelează la un reminder
De obicei, bem apă atunci când ni se face sete, dar dacă vei simţi asta înseamnă că eşti deja deshidratată. Setează-ţi o alarmă de-a lungul zilei care să-ti amintească să-ţi umpli paharul.

9. Hidratează-te când faci sport
Două procente de deshidratare pot duce la scăderea performeanţelor cu până la 20 la sută. Bea jumătate de litru de apă cu două ore înainte de a face sport, continuă în timpul exerciţiilor cu 4-5 guri de apă la fiecare 15 minute, iar după ce ai terminat bea 500 ml de apă pentru fiecare 500 gr pierdute în timpul trainingului.

10. La culcare
uita să bei un pahar de apă şi înainte de somn pentru ca organismul să aibă resurse de hidratare pe timpul nopţii. Dacă preferi o băutură caldă, bea apă fierbinte în care ai pus lămâie.