10 probleme de sănătate pe care apa cu lămâie le vindecă la fel de bine ca orice medicament

(Last Updated On: May 17, 2016)

Știați că apa cu lămâie poate fi un remediu foarte benefic pentru sănătatea dumneavoastră? Aceasta nu numai că potolește setea mai bine decât orice altă băutură, dar și hrănește organismul cu vitamine, minerale și microelemente de care avem nevoie foarte mult pentru ritmul energic de zi cu zi.

Apa cu lămâie ajută organismul să restabilească echilibrul de acid-alcalin, previne multe boli și de asemenea te poate ajuta la pierderea din greutate. Iată câteva din problemele pe care le puteți evita, consumând zilnic apă cu lămâie.

Consumând zilnic apă cu lămâie veți evita următoarele 10 probleme:

 1. Probleme digestive
1. Sucul de lămâie îmbunătățește digestia și combate acidul gastric, balonarea și celelalte stări de disconfort stomacal.

2. Probleme ale pielii
Sucul de lămâie este bogat în antioxidanți și, astfel, vă va ajuta să scapați de pete, riduri și acnee. Sucul de lămâie poate fi folosit și direct pe piele.

3. Detoxifiere
Lămâia este un detoxifiant puternic atunci când este amestecată cu apă. Apa cu lămâie este recomandată în diete, posturi, detoxuri.

4. Scaune neregulate
Datorită pectinei pe care o conține lămâia veți putea spune adio constipației. Sucul de lămâie vă va păstra colonul curat, având un puternic efect antibacterian.

5. pH dezechilibrat
Un pahar de apă călduță cu lămâie în fiecare dimineață vă va ajuta să vă resetați pH-ul. În ciuda faptului că sucul de lămâie este acid, creează un mediu alcalin în organism, scrie doctorulzilei.ro

6. Probleme digestive
Sucul de lămâie ajută digestia și stimulează producția de bilă.

7. Creștere bacteriană excesivă
Sucul de lămâie stopează creșterea și multiplicarea bacteriilor.

8. Dureri și inflamații
Apa cu lămâie luptă împotriva durerii și inflamației la nivelul încheieturilor, în special al genunchilor, dizolvând acidul uric.

9. Răceli
Există numeroase dovezi conform cărora apa cu lămâie combate răcelile comune.

10. Sănătatea ficatului
Apa cu lămâie întărește ficatul, mărind producția de enzime. Este important să avem grijă de sănătatea ficatului indiferent de vârstă.