Bacteriile din mașina de spălat îți poate îmbolnăvi familia! Sună ciudat dar NU mai spăla lenjeriile de pat împreună cu șosetele

(Last Updated On: April 8, 2017)


Se pare că mașina de spălat rufe ascunde numeroase pericole pentru sănătate. Chiar dacă este greu de crezut spălatul rufelor îți poate afecta sănătatea.

Experţii în igienă au descoperit că bacteriile potenţial dăunătoare din hainele pe care le spălăm nu sunt distruse la temperaturi joase, rezultatul fiind o muţime de germeni, informeaza rnl.ro și preluat de a1.ro.

Ba mai mult, hainele pe care oamenii le consideră curate nu sunt neapărat şi igienizate. Reducerea temperaturii de spălare şi folosirea de detergenţi delicaţi afectează eficacitatea procesului de igienizare.

“Dacă puneţi un obiect de îmbrăcăminte plin de bacterii în maşina de spălat veţi crea o «supă de bacterii», iar microbii vor trece şi pe celelalte haine sau pe prospoapele folosite ulterior pentru ştergerea vaselor”, spune doctorul Lisa Ackerley, care a efectuat un studiu amănunţit în domeniu.

Îngrijorător este faptul că bacteriile din maşina de spălat pot fi transferate la mai multe cicluri de spălare, iar în două linguri de apă din maşina de spălat se pot găsi până la 1 milion de bacterii.

Cum să evitaţi contaminarea hainelor în maşina de spălat:
• Lenjeriile de pat, lenjeria intimă şi ciorapii spălaţi-le separat de prosoapele de bucătărie.
• După ce aţi terminat de spălat, lăsaţi deschisă uşa maşinii o perioadă, deoarece aerul închis creşte nivelul de bacterii.

• Curăţaţi regulat compartimentul pentru detergent.
• Puneţi în funcţiune maşina de spălat, fără haine, la temperatura de 90 de grade, pentru a curăţa interiorul acesteia cel puţin o dată pe lună.

• Dacă spălaţi la temperaturi joase fără dezinfectant pentru haine, spălaţi-vă mereu pe mâini după ce scoaţeţi hainele din maşina de spălat.