Băutura care vindecă ficatul bolnav. Este ușor de preparat:

(Last Updated On: May 23, 2016)

Un organ foarte important din organismul nostru ale cărui funcții nu pot fi înlocuite este ficatul. Acesta îndeplinește un șir important de funcții fiziologice. Dacă ficatul este afectat, atunci întregul organism are de suferit. Ca să puteți preveni bolile ficatului este nevoie să țineți un regim alimentar sănătos.

În cazul în care nu puteți ține o dietă strictă, există și o metodă tradițională de vindecare a ficatului. Care poate fi aceasta?

Pentru a pastra nealterate functiile ficatului este indicat sa adoptam o dieta echilibrata- este cea mai buna metoda de a preveni afectiunile ficatului – implicit si a celorlalte organe legate de el, bila si pancreas, potrivit doctorulzilei.ro.

In cazul in care incepeti sa simtiti oboseli inexplicabile, incepeti o cura cu un bors facut din:
– 2 kilograme de sfecla rosie
– 2 legaturi de marar
– 2 legaturi de patrunjel
– 2 legaturi de leustean
– o capatana de usturoi de la tarani
– o mana sanatoasa de malai de tara
– apa si un borcan de 6 litri

Preparare :
Sfecla se curata ,se spala, se taie bucati,se pune in borcan,se adauga cele 6 legaturi de verdeata,spalate si intregi asa netaiate ,cateii de usturoi curatati ,mana de malai si se adauga apa pana unde incepe gatul borcanului.
Il puneti pe o tava undeva in bucatarie sa nu va incurce si il acoperiti cu o farfurie.

Se lasa 7 zile la macerat si se mai amesteca din cand in cand. Dupa cele 7 zile se strecoara si se pune intr-un recipient din sticla, inchis ermetic. Se pastreaza la frigider.

Se consuma 3 cani pe zi!
Atentie! Acest bors este si usor purgativ. Puteti tine acesta cura o luna da, una nu.