Castravetele amar care ajută diabeticii. „Tatăl meu i-a cultivat anul trecut iar rezultatele se văd”. Vezi ce trebuie să faci:

(Last Updated On: April 28, 2017)

Castraveții amari pot fi o soluție bună pentru combaterea diabetului. Pe email am primit următorul mesaj de la cineva care a încercat această soluție.

„Tatăl meu a comandat de la un agricultor din Oradea 40 de semințe de castraveți amari aduși din Nepal. În grădină i-a plantat anul trecut la sfârșitul lunii mai, când s-a încălzit. De fapt prima tură i-a plantat la sfârșitul lui aprilie dar au urmat câteva zile de frig și nu s-au prins. Important este să fie plantați când se încălzește.

ewqfqfrqegwr

Fiind plante agățătoare s-au întins foarte mult și au produs: mulți castraveți. Nefiind obișnuit cu gustul amar, o plăcere pentru mine, tatăl meu a mers pe „tratamentul” uscat. Adică a uscat castraveții amari și i-a transformat în pulbere.

În prima tură s-au făcut 20 de castraveți, apoi 10, iar 20 și tot așa până a dat bruma.

Ca să-i usuci trebuie să-i bagi într-un cuptor încălzit. Tatăl meu i-a băgat de două ori apoi i-a măcinat în râșnița de cafea.

Dacă îi lași să se usuce în aer liber, o parte mucegăiesc.

Tatăl meu a început să ia câte o linguriță îăn fiecare seară. Când medicul i-a scos Amarilul de dimineață, a început să ia câte o linguriță în fiecare dimineață.

Ideal ar fi să iei de trei ori pe zi, înainte de masă. Dar îți trebuie cantitate. Anul ăsta este mai pregătit la tehnicile de cultivat.

Cu pastile, insulină, pulbere de castraveți amari, mișcare în fiecare zi, grijă la dietă (dar nu forțat), a reușit să reducă glicemia de la 180-200 la 110-130”.

Unul dintre soiurile de castraveţi pentru diabet mai are şi denumirea de castravete “grenadă”, deoarece, la coacere, îşi aruncă seminţele. Fructul imatur are striaţii, este amar, iar la maturitate se îngălbeneşte, crapă puţin şi îşi aruncă seminţele la o distanţă destul de mare în jurul plantei.

Compoziţia castraveţilor pentru diabet este asemănătoare insulinei, de aceea leguma este recomandată pentru consum bolnavilor de diabet.

„Castravetele pentru diabet conţine 17 dintre cei 18 aminoacizi cât conţine insulina. Este foarte aproape de insulina pe care o folosesc bolnavii de diabet tip B.

Nu înlocuieşte insulina, dar ajută bolnavii. Am trimis seminţe în toată ţara şi deja am primit semnale şi de la bolnavii de diabet care spun că se simt bine”, declară Costel Vânătoru, cercetător la staţiunea legumicolă Buzău.