Credea că este bine. Își usca mereu rufele în casă, până într-o zi. Ce au descoperit medicii în plămânii femeii i-a îngrozit

(Last Updated On: September 14, 2017)

Șocant! A-ți uscat până acum rufele în casă fără nici o problemă facând din aceasta un obicei? Atunci să știți că uscatul rufelor în casă este un lucru nesănătos care îți poate dăuna sănătății.

Apa care se evaporă din rufe are efecte negative asupra ta, ducând la grave probleme de sănătate. Iată ce i s-a întâmplat unei femei din Bolton.
Ea a făcut o infecţie la plămâni din cauza hainelor pe care le usca în casă. Particulele de mucegai care apar în urma acestui aspect i-au provocat apergiloza pulmonară cronică, scrie a1.ro.

Medicii avertizează că acest obicei poate duce la grave probleme de sănătate. Atunci când usuci rufele în casă, în jur de doi litri de apă sunt eliberaţi în aerul pe care inspirat.

Uscatul rufelor în interiorul casei creşte umiditatea în aer, lucru care favorizează apariţia sporilor de mucegai şi acarienilor. Riscurile cresc la persoanele care suferă de astm, rinite alergice sau alte tipuri de alergii.

O runda de rufe spalate contine aproape doi litri de apa, care sunt eliberati in camera. Cei mai multi dintre noi suntem imuni la infectiile care cresc in aceste conditii de umezeala, sau au un organism care poate lupta impotriva infectiei.

Cu toate acestea, pacientii cu astm pot avea probleme cu tusea si dificultati de respiratie, iar la persoanele cu un sistem imunitar slabit, cum ar fi pacientii cu cancer tratati cu chimioterapie si pacientii cu SIDA cat si cei cu boli autoimune, ciuperca respectiva poate provoca aspergiloza pulmonara. Este o afectiune care poate provoca leziuni pulmonare incurabile si uneori fatale”, a declarat profesorul David Denning, profesor de Boli Infectioase si Sanatate Globala la Universitatea din Manchester.