Detoxifierea rinichilor cu pătrunjel și alte 6 remedii eficiente

(Last Updated On: October 1, 2017)

Detoxifierea rinichilor cu pătrunjel este foarte utilă. Din cauza mediului poluant în care trăim, organismul nostru este expus în permanență la un flux constant de toxine, diferitor conservanți și chiar a somnului dezordonat. Unul dintre organele importante care au funcția de detoxifiere a corpului sunt rinichii, aceștia elimină toxinele solubile care provin din ficat, reziduurile din medicamente și metalele grele, din acest motiv aceștia au nevoie de curățare intensivă.

Iată câteva remedii eficiente pentru detoxifierea rinichilor, printre care și detoxifierea rinichilor cu pătrunjel, prezentate de adevărul.ro.
Sucul de pastârnac
Suc-de-păstărnac-și-mirodenii-600x400
Se ia pe stomacul gol, nediluat, câte 30 -50 ml o dată pe zi, timp de 15 zile. Amestec de suc de morcov, ţelină şi pătrunjel (în proporţie de 9:5:2) – se bea câte o jumătate de pahar de trei-patru ori pe zi, timp de două săptămâni.

Ceai de măceşe
ceai-de-macese
Fierbe două linguri de fructe în 200 ml de apă timp de 15 minute, lasă să se răcească, strecoară şi bea câte o treime de pahar de trei ori pe zi.

Ginkgo biloba şi genţiana (sub formă de capsule, extract şi/sau infuzii)
gingko-biloba-80mg
Intensifică circulaţia sanguină la nivelul rinichilor, au proprietăţi antioxidante şi antiinflamatorii.

Frunzele de strugurii ursului
Detoxifierea rinichilor cu pătrunjel
Au efect astringent, antiseptic şi diuretic, tonifiind organele aparatului urinar în ansamblu; se folosesc sub formă de infuzie.

Mătasea de porumb, urzica şi frunzele de păpădie
p_19218_766x350-10-85
Infuzia combinată din aceste plante dă rezultate bune mai ales dacă toxinele s-au cristalizat, formând nisip sau pietre.

Coada calului
coada-calului
E recomandată ca infuzie, băi de şezut şi băi de şezut cu aburi; are rol de tonifiere şi curăţare atât a rinichilor, cât şi a vezicii urinare.

Detoxifierea rinichilor cu pătrunjel
Detoxifierea rinichilor cu pătrunjel
Pui în storcător o legătură de pătrunjel și torni apă cât îl acoperi. Pisezi până se face o pastă. Se bea zilnic, înainte de masă, timp de două săptămâni. Se consumă în cantități mici deoarece este foarte puternic. Indicat ar fi în combinație cu alte fructe.

Nu este indicat femeilor însărcinate și celor care alăptează!