Diete de slabit rapid: Dieta de vacanţă, 7 kg în 7 zile

(Last Updated On: June 20, 2017)

În curând sosește vara cu timpul său frumos și călduros, numai bun pentru o vacanță perfectă pe care tu deja ți-ai planificat-o cu amănunte. Dar cum rămâne cu cele câteva kilograme în plus pe care dorești neapărat să le dai jos de pe tine?

Nu te întrista! Există o dietă minune care în 7 zile poate da de pe tine – 7kg.
Care este secretul ca să slăbeşti rapid?

Diete de slabit rapid

Diete de slabit rapid

Ea se bazează pe principiile alimentaţiei disociate: în fiecare zi mănânci un singur tip de alimente.
Fără restricţii cantitative (ca să nu te înfometezi şi să nu-ţi dai metabolismul peste cap) şi fără să-ţi privezi organismul de nutrienţi esenţiali pentru bunăstarea lui. Timp de 7 zile. Atât! Până când îţi atingi scopul.

Micul dejun în dieta de vacanţă (Diete de slabit rapid)

Este acelaşi în fiecare zi: o jumătate de pomelo, o felie de pâine integrală şi o ceaşcă de ceai. Pomelo este un fruct exotic, plin de calităţi: stimulează digestia, este bogat în fier, magneziu şi calciu. Şi are doar 42 de calorii/100 g.

Prânzul şi cina în dieta de vacanţă (Diete de slabit rapid)
Ziua 1: LEGUME
Mănânci numai legume crude, sub formă de salate. Este indicat să consumi şi legume cu frunze, cum ar fi salata verde, spanacul, cicoarea de grădină sau măcrişul – toate aceste plante au un conţinutul bogat în magneziu, vitamina C şi betacaroten, care asigură bronzul superb pe care ţi-l doreşti în fiecare vară.

Ziua 2: FRUCTE
Consumă numai fructe, cu excepţia bananelor şi a strugurilor – fructe prea bogate în calorii (83 kcal, respectiv 73 kcal/100 g). Cele mai indicate sunt curmalele şi portocalele. Curmalele au doar 30 kcal/100 g, previn îmbătrânirea şi ajută organismul să se păzească de afecţiunile canceroase. Iar portocalele sunt indicate pentru efectul lor digestiv, diuretic şi laxativ.

Ziua 3: LACTATE
La mijlocul săptămânii poţi “da iama” în lactate. De orice fel, doar cu o condiţie: să fie degresate. Uită, însă, de frişcă şi frappeuri! Un ice coffee savurat în timpul zilei poate da peste cap strădania ta din zilele anterioare!

Ziua 4: FRUCTE ŞI LEGUME
De data aceasta, însă, le poţi asocia. Nu uita că legumele trebuie să fie crude, iar bananele şi strugurii sunt de evitat.

Ziua 5: CARNE ROŞIE
În sfârşit, ai voie să mănânci carne! Mai exact, carne roşie. Pe săturate. Doar să nu depăşeşti 600 g pe zi (ceea ce, oricum, ar fi cam greu, nu crezi?). Carnea de vită, de porc sau de miel îţi va furniza cantitatea de fier necesară pentru buna funcţionare a organismului.

Ziua 6: CARNE ALBĂ
Tot carne. Dar de pui ori curcan. Sau peşte. Musai preparate la cuptor sau fierte. Nimic prăjit! Carnea albă este bogată în vitamina B2 şi B12, fier, magneziu, proteine şi zinc. “Raţia” este, şi de această dată, foarte generoasă: 700 g/zi. Încearcă să eviţi conservele de ton sau hering în ulei. Te poţi delecta, de asemenea, cu fructe de mare sau icre.

Ziua 7: DE TOATE
Acum poţi mânca tot ce pofteşti, însă cuvântul de bază este disciplina. Fereşte-te de orice exces – mănâncă puţin şi des, fără să sari peste mesele principale.

Trucuri ca să slăbeşti rapid cu dieta de vacanţă (Diete de slabit rapid)

► Bea cel puţin 2 l de apă pe zi, pentru a accelera arderea grăsimilor şi a-ţi hidrata corect organismul.
► Evită zahărul pe perioada dietei, deoarece favorizează asimilarea grăsimilor. Foloseşte îndulcitori artificiali pentru ceai sau cafea. Deşi…
► Ca să te bucuri de savoarea lor, ceaiurile şi infuziile din plante medicinale se beau neîndulcite.
► Singurele condimente care îţi sunt permise, pe durata dietei, sunt sarea (cât mai puţină), lămâia şi piperul.