Îţi pocneşti frecvent gâtul? Vezi ce se întâmplă în organismul tău când faci acest gest

(Last Updated On: May 26, 2016)

Îți trosnește gâtul frecvent? Te îngrijorezi deoarece nu cunoști motivul? Stai liniștit și nu te panica, pocnitul gâtului nu este un lucru nociv.

Gâtul are o serie de articulații înconjurate de capsule pe ambele laturi. Dr. Christopher J.Visco director de medicină sportivă din cadrul Spitalului NewYork-Presbyterian, ne explică din ce cauză trosnesc aceste articulații și cum are loc acest fenomen în organismul nostru, informează tvhappy.ro.

h776j77j77

Dacă îţi trosneşti gâtul constant. să ştii că nu eşti singura persoană care face asta! Specialiştii ne informează că pocnirea gâtului nu este nocivă, însă atunci când devine un obicei poate irita ţesuturile moi şi cartilagiul.

Prin trosnirea articulaţiilor se eliberează bule de gaz, explică dr. Christopher J. Visco, director de medicină sportivă în cadrul Spitalului NewYork-Presbyterian.

“Mecanismul funcţionează pentru orice articulaţie din corp ce este înconjurată de o capsulă, cum sunt articulaţiile de la degete”, explică specialistul.

Gâtul are o serie de articulaţii pereche prezente pe ambele laturi, iar fiecare este umplută cu puţin fluid şi este înconjurată de o capsulă.

“Atunci când cineva îşi îndoaie gâtul, capsula ce înconjoară fiecare articulaţie este întinsă. Acest lucru face ca presiunea asupra fluidului din articulaţie să scadă”, adaugă doctorul Visco.

Cu cât este mai scăzută presiunea asupra unui fluid, cu atât acesta este mai aproape de a se transforma din lichid în gaz. Acest fenomen poartă numele de fierbere sau de cavitaţie.

“Atunci când o persoană scade presiunea asupra unui fluid suficient de mult, în cele din urmă acel fluid va elibera gazul său. Iar în cazul gâtului, veţi auzi o trosnitură atunci când gazul iese din fluid”, spune dr. Visco.

În concluzie, deoarece prin gât trec nervi şi vase de sânge importante, nu este indicată trosnirea lui.