Testul mâinii! Vezi câtă hrană are nevoie, de fapt, organismul tău

(Last Updated On: May 4, 2016)

Atunci când vrem să facem o schimbare în alimentație, recurgem la regimuri stricte.Însă, acestea nu sunt cea mai bună soluţie pentru controlarea greutăţii şi îmbunătăţirea aspectului fizic, ci există o cale mult mai eficientă de a echilibra alimentaţia.

Secretele.com, preluat de a1.ro, scrie despre măsurarea cantităţii ideale de alimente necesare zilnic. Urmează acest ghid pentru a determina cantitatea de alimente suficientă pentru o zi.
gtgtgtgttg
1. Lipeşte palmele între ele şi îndoaie-le uşor în sus. Foloseşte căuşul palmelor că unitate de măsură a cantităţii ideale de legume necesare pentru o zi.

2. Pentru a află câţi carbohidraţi necesită organismul tău într-o zi, strânge pumnul. Partea pumnului cu degetele îndoite îţi indică numărul ideal de carbohidraţi din alimentaţia zilnică. Orezul, paştele, cerealele şi pâinea sunt alimente bogate în carbohidraţi.

3. Dimensiunea palmei fără lungimea degetelor reprezintă cantitatea de carne pe care ar trebui să o consumi în decursul unei zile.

4. Pumnul strâns este echivalentul cantităţii de fructe care se recomandă să o consumi zilnic.

5. Măsoară-ţi lungimea degetului inelar şi a degetului mijlociu. Lăţimea celor două degete reprezintă cantitatea ideală de lactate pe care ar trebui să o consumi de-a lungul zilei.