Vezi care fructe și legume au cele mai multe E-uri! Merele nu mai sunt pe primul loc

(Last Updated On: May 4, 2016)

Cercetătorii au descoperit fructul care conține cele mai multe E-uri. Există și lista completă cu fructele care au cele mai multe pesticide.

După cinci ani petrecuți pe primul loc, merele au fost detronate din fruntea clasamentului celor mai „murdare” și pline de pesticide vegetale. Potrivit specialiștilor de la Environmental Working Group, cele mai contaminate fructe care pot fi achiziționate de pe rafturile supermarketurilor sunt căpșunele, conform jurnalul.ro și preluat de stiripesurse.ro.

Oamenii de știință au realizat o cercetare și au descoperit că 98% din mostrele de căpșuni din marile magazine conțineau cel puțin un tip de pesticide.

Conform raportului, căpșunele au ajuns pe primul loc în top din cauza faptului că producătorii și-au dorit să le transforme într-un fruct disponibil pe durata întregului an.

Cercetarea desfășurată în Statele Unite a ajuns la concluzia că cele mai „murdare” 12 vegetale sunt: căpșunele, merele, nectarinele, piersicile, ţelina, strugurii, cireșele, spanacul, roșiile, ardeiul gras, roșiile cherry, castraveții.

Aceeași organizație americană a publicat și o listă a celor mai sigure alimente de proveniență vegetală:
Avocado
Porumb
Ananas
Mazăre (congelată)
Ceapă
Sparanghel
Mango
Papaya
Kiwi
Vânătă
Pepene galben
Grapefruit
Pepene cantaloupe
Conopidă