Vezi cum să ai pahare curate ca lacrima. Trucuri simple de la specialişti

(Last Updated On: May 19, 2016)

Vă irită că atunci când scoateți paharele la o masă plină de oaspeți și acestea sunt pline de pete care refuză să iasă? Doriți ca paharele dumneavoastră să fie strălucitor de curate? Nu aveți nevoie de detergenți chimici complicați, nu este necesar un efort enorm pentru a le aduce într-o stare ideală.

Specialiștii propun soluții uimitoare pentru îndepărtarea acestei probleme neplăcute. Cel mai amuzat este că setul de pahare poate fi curățat cu soluții sănătoase care pot fi găsite în orice bucătărie. Urmând câteva recomandări deja experimentate și problema va fi eliminată pentru totdeauna, spun cei de la adevărul.ro.

Una dintre principalele probleme este apa dură care afectează sticla. „Apa de la robinet este tratată şi pe sticlă apar mereu depuneri de calcar. Paharele par a fi vechi şi nu mai au strălucire.

Puteţi folosi oţet de mere sau amoniac dizolvat cu apă. Lăsaţi să acţioneze timp de 30 de minute şi apoi clătiţi bine paharele cu apă rece. Veţi observa că sunt mult mai strălucitoare“, spune Mircea Moraru, specialist firmă curăţenie.

O altă problemă frecventă o reprezintă petele care apar pe pahare de la lichide colorate. „Dacă nu le spălaţi imediat după ce aţi consumat vin roşu, siropuri de fructe sau alte lichide colorate şi concentrate, pe pahare vor rămâne pete care nu ies doar cu apă şi detergent. Este bine să folosiţi sare de lămâie sau amoniac pentru a îndepărta aceste pete.

Bicarbonatul se sodiu este şi el foarte eficient în spălarea paharelor şi îndepărtarea petelor. Trebuie dizolvat foarte bine în apă călduţă pentru a nu fi abraziv şi a zgâria paharele. Aceasta substanţă se aplică pe un burete cu care se spală paharele şi se clătesc foarte bine“, mai spune specialistul.

Cu toţii avem obiceiul să spălăm paharele cu apă fierbinte şi să le lăsăm la uscat cu gura în jos. Lucru total greşit.

„Paharele din sticlă trebuie spălate cu apă călduţă. Folosiţi burete sau lavetă, niciodată sârmă deoarece le veţi zgâria. Nici prea mult detergent nu este bun deoarece paharele devin foarte greu de clătit. Este bine să puneţi câteva picături de detergent de vase într-un lighean mare cu apă şi să le spălaţi aşa.

După ce aţi clătit paharele, nu le lăsaţi la uscat cu gura în jos deoarece se formează aburi şi apar petele. Cel mai bine este să le ştergeţi imediat dpă ce le-aţi spălat cu o pânză care nu lasă scame sau cu dischete demachiante care nu sunt abrazive.

După ce le-aţi şters, este bine să le ţineţi într-un loc unde praful nu poate ajunge, de preferat într-o cutie şi apoi în dulap“, mai spune specialistul.