Vezi cum te ajută ceaiul de ghimbir să dai jos kilogramele în plus

(Last Updated On: April 8, 2017)


Viața noastră ar fi fost mult mai ușoară dacă s-ar fi cultivat ghimbirul prin grădinile patriei. În supermarket nu vedem această mirodenie iar când o vedem din greșeală ne uităm ciudat neștiind ce să facem cu ea.

Pe lângă faptul că dă gust mâncărurilor, ghimbirul are numeroase virtuţii terapeutice. Datorită proprietăţilor sale benefice asupra organismului, ghimbirul a devenit astăzi unul dintre cele mai cunoscute şi folosite mirodenii, potrivit clickpentrufemei.ro.

Îmbunătăţeşte digestia
Prin stimularea pancreasului, ghimbirul creşte producţia de enzime digestive, care au rolul de a a îmbunătţi digestia şi de a inhiba efectele secundare legate de proasta absorţie a alimentelor. De asemenea, ghimbirul reduce inflamaţiile intestinale, combate constipaţia, diareea şi previne depozitarea colesterolului rău în ficat.

Reduce durerile
Ghimbirul este cunoscut pentru proprietăţile sale analgezice şi antiinflamatorii, motiv pentru care este un bun remediu natural împotriva artritei, osteoartritei şi a durerilor dentare. De asemena, ghimbirul este considerat a fi mai bun chiar şi decât aspirina, din două motive: poate fi adiministrat în doze mai mici şi nu are efecte secundare.

Combate stările de greaţă şi vomă
Este dovedit faptul că persoanele care consumă pudră de ghimbir îşi reduc semnificativ riscul de a avea stări de greaţă sau vomă, indiferent de natura lor. În cazul în care simptomele apar din cauza unei alimentaţii nefaste, se recomandă consumul de ghimbir imediat.

Arde caloriile
Deşi gustul ceaiului de ghimbir nu este unul tocmai plăcut, consumul regulat contribuie la arderea grăsimilor. Însă, este de la sine înţeles că pentru a obţine rezultatele dorite este nevoie de puţin efort, şi anume trebuie să se renunţe la alimentele bogate în calorii şi să se opteze pentru un program de exerciţii fizice.

Bea 2-3 ceşti de ceai pe zi
Pentru prepararea ceaiului ai nevoie de rădăcină de ghimbir care se adaugă în apa, se pune la fiert şi se lasă la infuzat timp de 10-15 minute.

Pentru efecte vizibile se recomandă consumul a 2-3 ceşti de ceai pe zi. Însă, în cazul persoanelor cu probleme de sănătate este indicat consultul unui medic de specialitate. Acesta va stabili dacă se poate opta pentru o cură cu ghimbir sau nu.