4 organe sunt afectate de jumătate din cancerele diagnosticate în România! Vezi ce spun medicii:

(Last Updated On: June 4, 2016)

Cancerul rămâne a fi și azi o boală  foarte neplăcută cu care se confruntă omul. Și în prezent medicii continuă să găsească tratament pentru această boală. Bărbații sunt cel mai des afectați de către cancerul de plămân și cancerul de prostată iar dușmanul numărul unu la femei este cancerul mamar.

De aceea medicii recomandă persoanelor trecute de 40 ani, să facă o dată pe an o ecografie. Dacă observi o modificare obiectivă în organism este bine să faci un control.

Jumatate din cancerele diagnosticate in Romania au legatura cu patru organe, plamanul, colonul, prostata si sanul. Pentru a preveni sau a prinde din timp aceste tipuri de cancer medicii recomada investigatii anuale.

Barbatii sunt afectati, cel mai frecvent, de cancerul de plaman. Oricarui adult i se recomanda ca, dupa varsta de 40 de ani, sa mearga anual la o radiografie pulmonara, scrie stirileprotv.ro

Pentru sexul masculin, pe a doua treapta a riscului se afla cancerul de prostata. Analiza de sange numita PSA plus un examen de rutina la medicul urolog, o data pe an. Asa suna preventia-premium in aceasta situatie.

Mihai Dumitrache, medic specialit urolog: “Un cancer de prostata se poat simti la inceput sunt forma unui nodul ferm. In cazul adenomului de prostata este o prostata marita de volum cu un sant intre cei doi lobi care se estompeaza pe masura ce prostata creste in volum.”

Cancerul de san, in schimb, este afectiunea numarul unu la femei. Cel mai sigur si rational comportament fata de propria persona este sa va faceti temele. O data pe an – o ecografie mamara.

Preventie pentru acesta boala nu exista. Conteaza doar cat de devreme o diagnosticati. In functie de acest criteriu, poate sau nu sa intervina in propria speranta de viata, informează stirileprotv.ro.

Ambele sexe sunt in egala masura afectate de cancerul de colon. Preventie in aceasta situatie inseamna depistarea uneor tumori benigne denumite polipi. 98% dinte bolile maligne ale colonului apar pe acesti polipi. care se inlatura in timpul unei colonoscopii. Tot prin aceasta metoda, se pot descoperi leziuni canceroase mici, perfect curabile.

In tarile vestice, colonoscopia – o interventie necesara, in medie, cam la cinci ani, este decontata de casele de asigurari. In Romania, nu sunt sperante sa se intample asta in viitorul apropiat