Această tânără, cu fibroză chistică, spune că renunțarea la un singur aliment i-a salvat viața. ”Plămânii mei funcționau la 30% din capacitate și credeam că o să mor”

(Last Updated On: September 11, 2017)

Cât de uimitor poate fi acest produs! Doar renunțând la el îți poți salva viața. Iată ce povestește Jessica Bean, o tânără de 28 de ani din Australia care suferea de fibroză chistică, o boală foarte gravă, de când a decis să renunțe la zahăr, viața ei s-a schimbat în bine. Această dietă fără zahăr a salvat-o chiar și de la moarte.

Fibroza chistică este o boală ereditară care face ca mucusul din organism să devină gros şi lipicios, informează doctorulzilei.ro. Acest mucus asemănător lipiciului se acumulează în diferite zone ale organismului afectând multe organe, în special plămânii şi pancreasul. Persoanele cu fibroză chistică pot avea probleme grave de respiraţie, alimentaţie, digestie, creştere şi dezvoltare.

Jessica suferă de această boală de la naștere, iar la 21 de ani a ajuns în stare gravă la spital, luptându-se pentru viața ei. Acum sărbătorește un an de când a decis să renunțe la zhăr și de când viața i s-a schimbat neașteptat.

Când i s-a spus că plămânii ei mai funcționează doar la 30% din capacitate, s-a decis să se treacă pe lista de așteptare pentru un transplant.

Era atât de grav bolnavă, încât se gândea că o să moară, așa că ea și Cameron, iubitul ei din liceu s-au hotărât să se căsătoarească. ”Eram la spital, legată la aparate și încercam să fac aranjamentele pentru nuntă. Vroiam să iasă totul perfect pentru că mă gândeam că nunta poate fi ultima amintire a lui Cameron cu mine.”

Când și-a cunoscut fotograful care le-a făcut pozele la nuntă, Jessica a aflat ce ”minuni” poate face o dietă fără zahăr. Atunci a decis să încerce și ea și a observat efectele imediat.
”Imediat ce am început să obțin caloriile din alimente sănătoase am observat diferența. În locul ciocolatei și a altor gustări pline de zahăr, Cameron a început să-mi aducă la spital smoothie-uri de fructe cu grăsimi sănătoase din alune sau avocado.”

În urma schimbării dietei, capacitatea plămânilor i s-a îmbunătățit, iar medicii au decis să o trateze cu un nou medicament care se testa în Australia.
”La doar câteva zile după ce am început tratamentul, care țintește gena defectă cauzatoare de fibroză chistică, am simțit beneficiile. Nu mă mai trezeam vomitând și puteam respira. După câteva săptămâni m-am pus pe picioare.”

Jessica spune că acum se poate bucura de viață, din nou.
”Alimentația sănătoasă a fost foarte importantă pentru supraviețuirea mea. Schimbarea stilului de viață m-a ajutat neașteptat de mult.”