Cireșele, fructele care „ucid” colesterolul

(Last Updated On: July 4, 2017)

Despre beneficiile minunate ale cireșelor cunoaștem foarte bine. Pe lângă faptul că conțin multe vitamine și minerale aceștia mai au și proprietăți antioxidante, fiind foarte benefici pentru sănătate.

Mulți medici specialiști recomandă să consumăm aceste fructe dimineața fiindcă sucul de cireșe contribuie la eliminarea resturilor și toxinelor din organism, curățând tractul urinar și intestinele. Consumul de cireșe este benefic persoanelor cu afecțiuni hepatice.

O jumătate de kilogram de cireşe pe zi, timp de două săptămâni reprezintă o cură perfectă pentru detoxifierea organismului. Cireşele conţin complexul de vitamine B – B1, B2, B6, sunt bogate în vitamina C, vitamina A, dar şi în potasiu, magneziu, fier şi fibre, scrie adevarul.ro

cirese

„Cireşele stimulează şi susţin imunitatea naturală a organismului şi reglează funcţia sistemului digestiv pentru că au rol în reglarea procesului de fermentaţie intestinală. Prin conţinutul ridicat de antioxidanţi, cireşele lupta împotriva radicalilor liberi.

S-a dovedit că deteriorarea celulelor, în urmă acţiunii radicalilor liberi, accelerează procesul de îmbătrânire. Graţie conţinutului ridicat de potasiu, aceste fructe au un efect diuretic excelent. Pentru că sunt bogate în provitamină A, cireşele contribuie la creşterea acuitătii vizuale şi menţin sănătatea ţesuturilor.

Sucul de cireşe ajută la eliminarea resturilor alimentare şi a toxinelor din organism, curaţă tractul urinar şi intestinele. De aceea ar trebui introdus în mod special în dietă persoanelor care suferă de reumatism, de guţă şi artrită. De asemena, cireşele încurajează şi susţin producerea melatoninei, de către organism” spun medicii specialişti.

„ Cireşele pot scădea durerea, atât cea musculară cât şi cea a oaselor. De asemenea, nivelul colesterolului îţi va scădea consumând cireşe, reuşind astfel să previi boli cardiovasculare. Mâncând aceste fructe vei fi mai puţin obosit şi vei putea dormi mai bine, iar consumul de cireşe este benefic şi persoanelor cu afecţiuni hepatice. Pietrele la rinichi pot fi eliminate cu ajutorul cozilor de cireşe. Sucul de cireşe previne deshidratarea, iar cireşele au şi rol antiinflamator” potrivit nutriţioniştilor.