Știai? Poşetele femeilor conţin mai multe bacterii decât vasul de toaletă

(Last Updated On: June 8, 2016)

Îngrijorător! De fiecare dată când mergeți la baie vă spălați pe mâini din frica de a nu vă îmbolnăvi de la miile de bacterii? Fiți calm, căci cel mai mare focar de infecție poate fi găsit în frumoasele poșete ale femeilor.

De la prima vedere, acestea par inofensivă, emană mirosuri plăcute de cosmetică, însă tocmai aici se înmulțesc cei mai mulți microbi. Nu mirosul este cel care alarmează despre existența bacteriilor, și faptul că poșeta este simpatică și frumos mirositoare, nu o fac sigură de infecții.

Aceasta este concluzia la care a ajuns un studiu realizat de o echipă de cercetători germani. În urma utilizării frumoasa poşetă poate ajunge să conâină şi până la 10 mii de tipuri diferite de bacterii. Acest număr de bacterii este cu mult mai mare decât cel dintr-un vas de WC murdar, informează csid.ro.

poseta

La râdul lor oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Colorado au stabilit anterior că pe palmele noastre trăiesc circa 4.700 de diverse tipuri de bacterii. Mare parte dintre acestea ajung pe lucrurile pe care le pipăim.

Astfel, atingând genţile şi interiorul acestora cu mâinile murdare, acestea se infectează.Specialiştii ne recomandă curăţarea cât de des posibil a acestui accesoriu aparent inofensiv. Aşa cum e si firesc orice gunoi sau resturi de mâncare trebuie imediat aruncate din geantă. Se recomandă de asemenea spălarea mâinilor înainte de a umbla în poşetă, dar şi după folosirea acesteia.

Specialiştii germani au stabilit şi care sunt cele mai mari focare de infecţie din poşete unei doamne. Ambalajele vechi de cremă de mâini sunt cele mai murdare lucruri dintr-o geantă.