Un condiment mai puternic decât cafeaua. De ce e bine să îl consumi în fiecare zi

(Last Updated On: April 8, 2017)


Puțini știu despre efectul miraculos al acestei plante cu toate că este folosită des în alimentație. Un efect miraculos al acestei plante este și faptul că ține locul cafelei, ba chiar este și mai puternică și nu are nici efecte negative.
Folosind această plantă trebuie să știi că vei fi departe de problemele digestive, flatulență, de tuse, guturai și chiar de astm. Este vorba despre CIMBRU.

O cană de infuzie din această plantă, dimineața, ține loc de cafea – ba, chiar, este mai puternică decât aceasta din urmă și nu are nici efectele negative (pentru hipertensivi) ale cafeinei, scrie doctorulzilei.rocimbru

Uleiurile volatile (carvacol, linalol, pinen, borneol, timol), taninurile, substanţele amare, sărurile minerale, mucilagiile aflate in compoziția acestei plante fac din ea un puternic antiseptic, analgezic sau calmant al tusei.

Preparatele care o au ca bază sunt indicate în caz de: dispepsii, dischinezii biliare, viermi intestinali, plăgi, reumatism, gută, seboree. De asemenea, planta ajută la tratarea problemelor digestive precum aerofagia, eructaţia persistentă, flatulenţa, digestia leneşă şi fluxul biliar sărac, precum şi la calmarea tusei, guturaiului şi astmului.
Este eficientă în combaterea crampelor menstruale sau a tulburărilor menstruale sunt recomandate cate 2-3 căni de ceai de cimbru, zilnic.

Sub formă de gargară poate fi administrat în amigdalite, faringite, laringite.

Planta este prescrisă uneori în tratamentul afecţiunilor gingivale.

Extractul (tinctura) de cimbru este folosit în special la tratamentul afecțiunilor gastrointestinale sau a bolilor aparatului respirator. O răceala obisnuită însoțită de tuse, sau o gripă netratate la timp și eficient, pot duce la pneumonie. Pentru a evita o astfel de complicație neplăcută se recomanda tinctura de cimbru.

Uleiul esenţial de cimbru este antiseptic, de aceea este recomandat adesea pentru tăieturi minore şi răni, ca şi pentru muşcăturile şi înţepăturile de insecte. Pentru tratamentul bolnavilor ce au suferit o pareză, un atac de apoplexie, atrofie musculară sau o entorsă, se recomandă aplicarea de ulei de cimbru pe locurile afectate.