Vezi cum scapi de transpiraţia excesivă:

(Last Updated On: June 10, 2016)

Transpiri excesiv și nu știi ce poți face cu această problemă neplăcută? Medicul Viviana Iordache ne explică cum ne putem lupta cu acest fenomen, care adesea este confundat cu lipsa de igienă.

Cauzele transpirației excesive pot fi diferite, începând de la emoțiile pe care le avem în diferite momente până la anumite boli nervoase, hormonale. Iată câteva remedii eficiente pe care vi le propune medicul.

1. Igienă perfectă cu apă şi săpun, dar săpun pentru copii, asta dacă facem mai multe duşuri pe zi.

2. Antiperspirante din comerţ, chiar cele cu concentraţii mici de clorură de aluminiu. Dacă avem zone mici (doar axilele) mai putem încerca tamponări cu soluţie slabă de bicarbonat de sodiu sau soluţii produse în farmacii, spune medicul Viviana Iordache pentru csid.ro

3. Tratamentul cu toxină botulinică rămâne cea mai bună soluţie. Poate să fie aplicată cu usurinţă în axile şi mai greu în palme, tălpi, pielea capului şi frunte. Nu o putem aplica simultan în mai multe zone, deci trebuie să alegem ce ne supără mai mult.

Pentru axile, botoxul este excelent tolerat. Microinjecţiile se fac în piele, nu în muşchi, ca atunci când tratăm ridurile. Blocarea transpiraţiei în axilă nu va scădea decât cu aproximativ două procente sudorarea, în schimb va bloca mirosul şi pătarea hainelor. Tratamentul durează aproximativ 10 minute şi nu este unul dureros. Există cazuri în care pacienţii fac anticorpi la acest venin natural şi efectul este unul slab, dar cazurile sunt rare.

4. Psihoterapie la cei cu transpiraţie declanşată de emoţii.

5. Se mai încearcă iontoforeza, lasere, operaţii, dar nu sunt tratamente pe cale largă.