Vezi cum te tratezi cu frunze de nuc

(Last Updated On: June 29, 2017)

Frunze de nuc? Da, le găsiți practic în fiece localitate de pe meleagurile noastre, dar nici prin cap nu va trecut câte efecte benefice pot avea acestea pentru sănătatea dumneavoastră.

Nu doar nucile ca atare sunt bogate în uleiuri vegetale, vitamine și minerale, din frunze pot fi preparate mai multe tipuri de infuzii pentru tratarea diferitor probleme de sănătate. Frunzele de nuc vă pot fi de folos în tratarea bolilor de piele ca scabia, ulcerații cutanate, transpirația picioarelor, cât și în tratarea unor afecțiuni interne ca hepatita.

frunze nuci

Frunza de nuc are proprietati tonifiante, astringente, hipoglicemiante, depurative si vermifuge, cicatrizante, antimicotice, antileucoreice, antisudorifice. Infuzia de frunze de nuc (o lingurita la o cana cu apa) este recomandata in afectiunile urinare si intestinale pentru calitatile ei antiseptice si astringente, in enterite si diaree.

Infuziile dublu concentrate din frunza de nuc (doua lingurite la o cana) se pot aplica local sub forma de comprese si cataplasme in tratamentul unor eczeme, ulceratii, furunculoza sau in scop cosmetic, ca astringent, in cazul tenurilor grase, scrie sanatate.bzi.ro

Frunzele de nuc dau parului luciu si o nuanta bruna, naturala, ajuta la eliminarea matretei si intareste radacina firului de par.

Frunzele tinere mai pot fi folosite in urmatoarele boli: hepatita, enterite acute, stimularea digestiei si a functiilor hepatice, hemoragii digestive, candidoze, infectii renale si genitale, incontinenta urinara.

Extern, compresele cu decoct concentrat (3 linguri la 250 ml apa cu fierbere 10 minute) se pun pe ulcer varicos, negi, afectiuni oculare.

Baile si spalaturile sunt utile in ulceratii cutanate, coji pe cap la copii, scabie, paduchi, degeraturi, transpiratia mainilor si picioarelor, osteoporoza, sciatica, umflaturi de articulatii.

Gargara cu infuzie concentrata e recomandata in stomatite, amigdalite, gingivita, afte bucale.

Frunzele proaspete de nuc cu care se freaca fata si mainile alunga albinele si tantarii sau se aplica pe zonele dureroase provocate de guta. Frunzele de nuc absorb metalele grele din atmosfera. Atarnate in incaperi, alunga moliile, furnicile, mustele.