Zaharul raspandeste cancerul in corp. Vezi cat zahar poti consuma zilnic:

(Last Updated On: May 28, 2017)

Majoritatea dintre noi iubesc să mănânce dulciuri, dar puțini cunosc despre cât de mult își pun viața în pericol atunci când consumă în fiecare zi prăjituri, bomboane, torturi. În era consumatorilor practic toate produsele conțin o cantitate semnificativă de zahăr, iar consumul suplimentare de felurite dulciuri măresc grav șansele de a răspândi boala secolului.

Gândiți-vă de câteva ori înainte de a adăuga câteva lingurițe de zahăr în plus la ceașca de ceai sau cafea, dacă țineți la sănătatea dumneavoastră și nu doriți să accelerați dezvoltarea unei tumori.

Daca in 1830 o persoana consuma in medie 5 kilograme de zahar pe an, in prezent s-a ajuns chiar si la 33 de kilograme de persoana pe parcursul unui an.

Un consum excesiv de zahar intoxica celulele si favorizeaza formarea tumorilor canceroase. “Aceasta intoxicare a celulei conduce la o mai mare cantitate de insulina secretata si la o cantitate mai mare de acid lactic, atat in celula, cat si in jurul ei – factori importanti de crestere tumorala”, explica prof. dr. Pavel Chirila, citat de sanatate.bzi.ro

Un studiu aparut in The New York Times arata clar ca un consum ridicat de sucuri carbogazoase creste riscul de cancer endometrial, in special in cazul femeilor care au trecut de menopauza.

O alta cercetare care a aparut in publicatia Cancer Epidemiology, Biomarkers and Prevention arata ca zaharul creste riscul de cancer endometrial, insa consumul ridicat de sucuri carbogazoase are un impact si mai devastator, dubland chiar acest risc. Astfel ca persoanele care consuma cu regularitate sucuri carbogazoase au un risc mult mai mare de a dezvolta cancer in comparatie cu cele care nu au in meniu aceste bauturi. Potrivit publicatiei Natural News, zaharul mentine un mediu acid in corp, favorizeaza aparitia inflamatiilor si hraneste celulele canceroase.

Oamenii de stiinta de la Universitatea Newcastle avertizeaza ca nu ar trebui sa consumam mai mult de cinci lingurite de zahar pe zi. Din 1990, doza zilnica de zahar prevazuta de Organizatia Mondiala a Sanatatii este de aproximativ 13 lingurite, dar studiul efectuat la Universitatea Newcastle indica faptul ca aceasta doza ar trebui redusa la mai putin de jumatate.