Vezi 5 bauturi de evitat inainte de a incepe activitatea fizica

(Last Updated On: July 15, 2016)

Important de știut! Practicați un oarecare tip de sport, și de multe ori vă lăsați atrași de masajele publicitare de la producătorii acestor băuturi, consumându-le de fiecare dată înainte de antrenament?

Specialiștii nutriționiști vin cu o listă de băuturi pe care recomandă să nu fie consumate înainte de exercițiile sportive. Nu vă lăsați manipulați de mesajul de pe sticlă, informați-vă minuțios, căci de asta depinde sănătatea dumneavoastră.

1. Bauturi energizante pe baza de lapte
“Bauturile lactate sunt indicate dupa terminarea activitatii fizice, nu inainte sau in timpul acesteia. Deoarece laptele contine proteine, glucide si grasimi este nevoie de mult timp pentru a fi digerat”, a precizat Angela Onsgard, nutritionist, pentru medlive.hotnews.ro

2. Bauturi cu fructe, pline de zahar
Acest tip de bautura nu este deloc indicat inainte de a merge la sala. “Majoritatea acestor bauturi sunt pline de sirop de porumb bogat in fructoza, un indulcitor artificial care poate duce la disfunctie hepatica, sindrom metabiolic si obezitate”, spune nutritionistul.

3. Bauturi alcoolice
Ideea consumului de bauturi alcoolice, fie ca este vorba de bere sau de cocktailuri, inainte de a incepe activitatea fizica, este intotdeauna o idee proasta. “Alcoolul este dezhidratant, inflamatoriu si are un impact negativ asupra echilibrului si a procesului de luare a deciziilor”.

4. Bauturi carbogazoase
Bauturile carbogazoase pot provoca balonare, dureri abdominale si gaze. Acestea contin si cantitati semnificative de sodiu, care absoarbe apa din celulele corpului si cauzeaza dezhidratare.

5. Bauturile pentru sportivi
Majoritatea bauturilor pentru sportivi sunt pline de zahar si nu au valoare nutritionala. “Este posibil sa existe cateva branduri care ofera vitamine si electroliti in bauturile lor sportive”, precizeaza Onsgard. De preferat ar fi sa inlocuiti aceste bauturi cu sucul de rosii fara aditivi, care este bogat in potasiu si ajuta la mentinerea unei tensiuni arteriale sanatoase.