5 puncte de pe corp pe care să le masezi pentru a slăbi

(Last Updated On: July 5, 2016)

Cunoaștem că medicina antică naturistă din spațiul asiatic devin tot mai practicate în timpurile noastre. Dietele dure pentru slăbire nu mai sunt atât de populare printre doritorii de a-și păstra silueta.

Ați auzit de unele tehnici de control fiziologic și psihologic venite din vechile practici chinezești? Dacă veți masa aceste locuri atunci când vă este foame, pofta de mâncare se va ameliora. Care sunt cele mai active puncte biologice ce vă vor ajuta în alungarea poftei de mâncare?

Punctele ce temperează foamea

Punctul Dui Tuang
Puncte pentru inhibarea poftei de mâncare. Se află la mijlocul distanței dintre buze şi nas. Masaţi-l câteva minute, mai ales atunci când din cauza stresului vă apare dorinţa de a ronțăi câte ceva, scrie romaniatv.net

Punctul “Apetit”
Pe urechi se numără circa 200 de puncte biologic active, stimularea cărora îmbunătăţeşte funcţionarea tuturor organelor şi accelerează metabolismul. Atenţie: acest punct se află în regiunea de contact dintre cap şi ureche.

Punctul Tze-chi
Îndoiţi mâinile în coate şi masaţi zona din partea de sus-exterior a îndoiturii. Stimularea zilnică, timp de un minut, a acestui punct îmbunătăţeşte funcţionarea intestinului.

Punctul Tze-sang-li
O mulţime de puncte pentru slăbire se află pe picioare. Între ele se evidenţiază în special punctul Tze-sang-li sau “punctul de longevitate”. El se află într-o mică adâncitură mai jos de genunchi. Se spune că stimularea sa poate duce la reducerea greutăţii cu până la 500 g pe zi.

Punctul Lou-gu
Se află cu 5 cm mai sus de gleznă pe partea interioară a piciorului. Pe lângă faptul că masarea acestui punct ajută la slăbire, ea e folositoare şi în caz de amorţire a mâinilor şi picioarelor, precum şi în cazul senzaţiilor neplăcute în zona inimii.

(foto romaniatv.net)

Nu exageraţi cu masajul acestor puncte: un minut este suficient, iar dacă aveţi senzaţii neplăcute din cauza lui, mai bine să căutaţi alte soluţii mai potrivite.

“Conținutul tuturor articolelor este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.”