Acest ceai înlătură placa bacteriană

(Last Updated On: July 18, 2016)

Ce băuturi preferați să consumați, cafeaua sau ceaiul negru? Vă deranjează problema dinților cu cariile negre provocate de aceste băuturi și nu puteți scăpa de respirația urât mirositoare?

Știați că conform unui studiu din SUA, persoanele care clătesc gura cu ceai verde, încetinesc dezvoltarea tumorilor la nivelul gurii? Puteți prepara pasta de dinți la voi acasă, după rețeta recomandată de stomatologi.

În plus, persoanele care au suferit de curand interventii stomatologice ar trebui sa foloseasca ceai verde pe post de apa de gura, relatează bzi.ro.

Intr-un studiu realizat pe 34 de persoane care facusera diverse operatii dentare, s-a descoperit ca cele care si-au clatit gura cu ceai verde s-au vindecat mai repede si mai eficient, in comparatie cu cele care au folosit apa de gura obisnuita. Inca un studiu, realizat la Universitatea din Texas, a aratat ca ceaiul verde a incetinit dezvoltarea tumorilor formate la nivelul gurii.

Cel mai interesant efect al clatirii gurii cu ceai verde este faptul ca reduce cu mult formarea placii bacteriene, iar aceasta este principala cauza a aparitiei cariilor. Cu cat saliva este mai acida, cu atat creste riscul de dezvoltare a bacteriilor. Insa, prin reglarea pH-ului gurii, ceaiul verde alcalinizeaza saliva, astfel incat bacteriile nu se mai pot dezvolta cum trebuie. Pe langa acest efect de reglare a aciditatii salivei, ceaiul verde mai are un efect benefic pentru sanatatea dintilor: formeaza la suprafata acestora un strat protector, ca o bariera, eliminand in acelasi timp bacteriile. Si apa de gura distruge bacteriile, dar in acelasi timp erodeaza incet suprafata dintilor, pentru ca alcoolul este agresiv cu suprafata acestora.

Ca sa iti cureti gura cu ceai verde, trebuie sa faci un extract din el. Iata reteta!

Ingrediente:

– 1.5 l apa;

– 7 linguri de ceai verde.

Inainte de a face extractul, fierbe apa (1 litru), pentru a omori toate bacteriile. Pune apoi ceaiul in apa si lasa-l sa stea cel putin o ora, apoi toarna lichidul intr-o sticla, printr-o sita sau bucata de tifon. Adauga peste acest lichid inca o jumatate de litru de apa si depoziteaza extractul la frigider.

Clateste gura cu ceai verde timp de 30 de secunde, de doua ori pe zi. Extractul poate fi inghitit fara probleme, dar va avea un gust destul de neplacut. Dupa ce clatesti gura, nu mai manca timp de cel putin o ora.