Vezi care este temperatura optimă la aerul condiţionat pe caniculă

(Last Updated On: July 11, 2017)

La ce trucuri obișnuiți să apelați pe timp de caniculă? La o înghețată, o bere rece sau la aerulcondiționat? În orice caz preferați să combateți pentru un moment problema căldurii cu ceva răcoros. Mulți specialiști însă nu sunt de acord cu aceste măsuri și afirmă că acestea nu fac decât să agraveze starea de disconfort cauzând probleme articulațiilor și mușchilor tăi.

Iată câteva reguli de care trebuie să ții cont neapărat pe timp de caniculă și care te vor feri de orice pericol.

1. Reglaţi temperatura aerului condiţionat, astfel încât să nu existe o diferenţă mai mare de 10 grade între cea de afară şi cea din casă sau maşină, informează csid.ro. Problemele tind să apară atunci când diferenţa de temperatură este resimţită de organism ca fiind una foarte mare;

2. Evitaţi contactul direct cu aerul condiţionat şi direcţionaţi-l către mijlocul camerei. Dacă totuşi vă aflaţi într-un mediu în care nu îl puteţi evita, încercaţi să vă protejaţi şi purtaţi o eşarfă în jurul gâtului;

3. Dacă nu aţi respectat aceste reguli şi aţi rămas „înţepenit”, faceţi o evaluare la fizioterapeut pentru a localiza problema şi a o rezolva printr-un program de recuperare medicală ce poate combina diverse tehnici şi proceduri: terapie manuală, laserterapie, electroterapie, masaj, taping etc.

De asemenea, fizioterapeutul Bogdan Goga ne sfătuieşte ca, pe timp de vară, să alegem duşurile fierbinţi, care să obişnuiască organismul cu o temperatură mai crescută, astfel încât, în momentul ieşirii de la duş, temperatura de afară să fie resimţită ca fiind mai răcoroasă.

Şi nu în ultimul rând, să evităm consumul de lichide cu o temperatură mai scăzută de 4 grade Celsius pentru a preveni apariţia altor probleme de sănătate a organismului.