Este bună berea în curele de slăbire?

(Last Updated On: July 1, 2016)

Pentru iubitorii de bere avem o veste bună „berea nu îngrașă”, dacă este consumată cu moderație, acesta a fost declarația dată de dr. Corina Zugravu, Președintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție.

Potrivit nutriționiștilor anumite substanțe derivate din hamei ar putea chiar și îmbunătăți metabolismul lipidelor și contribui la prevenirea obezității. Berea are un conținut mic de calorii iar consumată moderat poate fi introdusă și în curele de slăbire.

“Odată cu anotimpul cald, preocuparea noastră pentru a ne menţine silueta se accentuează. Astfel, vara ne alegem cu o şi mai mare atenţie alimentele şi băuturile pe care le consumăm. Printre băuturile supuse testului caloriilor se află şi berea. De aici vine şi întrebarea: berea îngraşă sau nu? Răspunsul este NU, iar cercetările recente susţin acest lucru. Berea consumată în cantităţi moderate, asociată unei alimentaţii echilibrate şi exerciţiului fizic, poate face indiscutabil parte dintr-un stil de viaţă sănătos”, declară dr. Corina Zugravu, Preşedintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie, pentru ziaruldeiasi.ro

Din punct de vedere al aportului caloric, berea are un conţinut mic de calorii, iar dacă este consumată cu moderaţie nu îngraşă, spun specialiştii: “350 de ml de bere conţin 150 de calorii, 13 g de carbohidraţi, 1.5 g de proteine, 0 g de grăsimi şi 5% alcool. Pe bună dreptate, berea poate face parte dintr-un stil de viaţă sănătos datorită în special conţinutului său de peste 90% apă şi a unui aport de vitamine importante pentru starea de bine a organismului, vitaminele B2 şi B6, alături de sodiu”, mai afirmă dr. Corina Zugravu.

Berea în curele de slăbire

Consumată moderat, berea nu pune în pericol dieta persoanelor care îşi doresc să slăbească, spun nutriţioniştii. Fabricată exclusiv din ingrediente naturale – apa, cereale şi hamei – berea  aduce organismului un aport de minerale, vitamine şi antioxidanţi esenţiali. Nu în ultimul rând specialiştii precizează că berea nu conţine colesterol, iar cantitatea de zaharuri este scăzută.