Greșeli pe care le facem vara. Ce alimente trebuie evitate pe caniculă

(Last Updated On: July 11, 2017)

Ne aflăm în toiul verii, iar temperaturile din termometre se pot ridica peste 50 de grade celius la soare. Experții nutriționiști vă vin în ajutor cu o listă de alimente și băuturi pe care trebuie să le evitați în sezonul caniculare, cât și o listă cu recomandări specifice acestui anotimp călduros.

În loc să consumați alimente grase, preparate la grătar, adăugați în meniul zilnic o porție mare de fructe sezoniere. Deci, ce greșeli facem în timpul caniculei?

De evitat:

Carnea grasă, la grătar și orice preparate din carne precum carnații, mititeii, salamurile etc.
Mâncărurile grase, cu sos.
Mâncărurile și ciorbele fierbinți, cu carne grasă și/sau smântână.
Prăjelile și pane-urile.
Brânzeturile sărate, grase.
Înghețata în exces și orice băutură foarte rece.

Alimente recomandate:

Pe primul loc stau legumele și fructele de sezon, fără dubiu. Vara e perioada în care trebuie să consumăm cât mai multe alimente în stare crudă. Prin urmare, în meniul nostru trebuie să-și facă loc zilnic, în funcție de apariția lor:

Fructe: căpșune, cireșe, vișine, caise, piersici, nectarine, zmeură, afine, pepene galben, pepene roșu, prune, mere, pere, struguri, scrie a1.ro

Legumele ca atare sau sub formă de salată, cu dressing de ulei de măsline, lămâie și sare de mare neiodată, eventual gătite la abur, în mâncăruri ușoare sau ciorbe reci de vară: salată verde, castraveți, roșii, ardei, dovlecei, vinete, ceapă verde, varză, conopidă, fasole verde, mazăre.

Alte alimente: orez integral, basmati, cu bob lung, iaurturi simple integrale (3,5% grăsime) și brânzeturi specifice anotimpului cald, foarte puțin sărate (caș, urdă etc).

Peștele, însoțit de legume, echilibrează într-un mod sănătos dieta de vară.