Câteva plante care combat stresul

(Last Updated On: July 22, 2016)

Nu este o noutate faptul că stresul are un impact negativ asupra organismului nostru, provocând apariția insomniei, depresiei și chiar poate crește riscul de boli cardiace.

Oamenii de știință au descoperit că stresul care persistă pe perioade mai îndelungate poate slăbi sistemul imunitar și chiar accelera evoluția mai multor boli. De aceea, este foarte important să găsești metode prin care vei putea lupta cu stresul.

Iata cele mai importante plante care lupta cu stresul:

Salvia este o planta cunoscuta pentru efectul de calmare a sistemului nervos si de atenuare a stresului, potrivit farmaciiledona.ro. Acum cativa ani, un studiu efectuat de Universitatea din Newcastle, Marea Britanie, a demonstrat ca administrarea salviei poate stimula favorabil capacitatea de memorare, imbunatateste performantele intelectuale si diminueaza stresul. Salvia are si un important efect anxiolitic. Specialistii sustin ca ceaiul de salvie are un efect calmant si te ajuta sa ai un somn odihnitor.

In plus, inclusiv mirosul plantei are un rol de calmare.

De asemenea, sunt o multitudine de studii care sustin ca sunatoarea imbunatateste activitatea creierului si creste cantitatea de serotonina, substanta care asigura buna dispozitie a omului. Totodata, a fost dovedit ca ajuta la scaderea nivelului de cortizon si implicit al stresului. Mai mult, sunatoarea a fost studiata pentru tratarea depresiei si s-a observat ca poate ameliora si anxietatea.

Musetelul a inceput sa fie utilizat inca din Egiptul antic, unde era extrem de valorizat pentru proprietatile sale curative. Astazi, este indicat pentru calmarea starilor de tensiune generate de stres, dar si pentru a combate anxietatea si depresia.

Rozmarinul, utilizat inca din Antichitate, are capacitatea de a stimula circulatia sangvina, ajutand la atenuarea stresului, anxietatii, crescand in acelasi timp si puterea de concentrare si imbunatatind memoria. Ceaiul de rozmarin este utilizat pentru diminuarea starilor tensionate.

Vrei sa combati influenta stresului asupra sistemului digestiv si sa te bucuri in continuare de o imunitate puternica?

Nimic mai simplu! Consuma cat mai mult marar. Este cunoscut impactul negativ al stresului asupra sistemului digestiv, de multe ori ulcerul gastric apare la oamenii excesiv de stresati.

Radacina de valeriana a fost folosita ca somnifer de peste 1000 de ani, planta fiind supusa multor studii care au aratat ca folosirea ei inainte de culcare iti asigura un somn profund.

Si ceaiul de tei este renumit pentru proprietatile lui curative. Acesta este vestit pentru calitatea de a inlatura starile de teama, de iritabilitate. De aceea, daca vei bea o cana de ceai de tei inainte de a te culca, vei avea un somn odihnitor.