Care sunt primele semne de cancer. Vezi cum să le recunoști:

(Last Updated On: July 27, 2016)

Astăzi nu mai poate spune nimeni că nu știe ce este cancerul și care e cauza lui primară. Această boală curativă seceră sute de mii de vieți anual fiind a doua cauză de deces din lume, precedată de bolile sistemului circulator, de aceea este foarte important să cunoști simptomele acestuia.

Fiind o boală care se poate localiza oriunde în corp, primele semne de cancer sunt foarte variate și depind foarte mult de zona afectată. Cu cât aceste simptome sunt depistate mai devreme, cu atât șansele de a te vindeca sunt mai mari.

In functie de localizarea lor, tumorile canceroase pot sa transmita anumite semnale care ne avertizeaza ca ceva nu este in regula cu organismul nostru, informează sanatate.bzi.ro. Insa, fiind vorba despre o boala care se poate localiza oriunde in corp, primele semne de cancer sunt foarte variate si depind de zona afectata. Atunci cand vorbim despre metastaze, semnele pot sa se manifeste si in alte zone ale corpului.

Potrivit Asociatiei Cancer Research UK, daca ai urmatoarele simptome generale de mai jos nu trebuie sa te sperii pentru ca ele pot sa ascunda o afectiune mai putin serioasa, dar, in acelasi timp, nu este exclus nici riscul de cancer. Astfel ca, daca ai remarcat simptomele de mai jos este foarte important sa mergi la un medic specialist pentru un consult. Cu cat sunt depistate mai devreme, cu atat cresc sansele de reusita a tratamentului si vindecarea.

Semne alarmante care anunta cancerul

Dificultate de a respira care persista;

Sangerari vaginale inexplicabile;

Arsuri stomacale si indigestie aproape zilnic;

Raguseala persistenta;

Scaune diareice frecvente si foarte dese;

Senzatia permanenta de balonare;

Dificultatea de a inghiti;

Rani care nu se vindeca;

Transpiratii nocturne abundente;

Orice schimbare care se simte sau se vede la nivelul sanilor;

Sange in scaun;

Sange in urina;

Pierdere in greutate care este inexplicabila;

O noua alunita sau modificarea unei alunite;

Tuse cu sange;

Tuse persistenta care dureaza peste o luna;

Dificultati la urinare;

Durere inexplicabila si persistenta intr-o anumita zona;

Inflamatii/umflaturi resimtite in anumite zone (gat, stomac, sani, testicule, piept, axile);

Anemie inexplicabila.