Sănătos? Copiii care isi sug degetul sau isi rod unghiile, mai protejati in fata alergiilor

(Last Updated On: July 13, 2016)

Dacă și copilul tău are obiceiul de a-și roade unghiile sau a-și suge degetul, află că acesta nu este un lucru rău ba chiar au și o parte pozitivă. Conform unui studiu realizat în Noua Zeelandă, copii care își sug degetul mare sau își rod unghiile sunt mai puțin expuși la a dezvolta alergii.

Dar nu trebuie de uitat că înainte de toate trebuie să avem grijă de igiena personală.
Obiceiurile mentionate au parut sa previna unele alergii in randul celor 1.000 de subiecti din Noua Zeelanda evaluati periodic intre varsta de cinci ani si 32 de ani, informează agerpres.ro și preluat de medlive.hotnews.ro. Dar nu au avut nici un efect asupra riscului de a dezvolta astm sau rinita alergica.

Cele doua deprinderi au fost evaluate si inregistrate la varstele de cinci, sapte, noua si 11 ani, iar alergiile au fost testate la varsta de 13 si 32 de ani.

Aproximativ o treime din copiii participanti la studiu obisnuiau sa-si suga degetul sau sa isi roada unghiile si acestia au fost semnificativ mai putin predispusi sa aiba alergii la varsta de 13 ani.

La acestia, riscul de a dezvolta o alergie la acarienii de praf din casa sau la parul de pisica sau caine a fost cu aproximativ o treime mai mic decat in cazul celor care nu aveau aceste ticuri. Iar aceasta protectie a parut sa functioneze la maturitate, a constatat echipa de la Universitatea Otago din Dunedin, Noua Zeelanda, care a efectuat studiul.

“Desi nu recomandam ca ar trebui incurajate aceste obiceiuri, pare sa existe o parte pozitiva a lor”, a declarat profesorul Malcolm Sears, coautor, de la Universitatea McMaster din Canada.