Medicul nutriționist Mihaela Bilic: „Slăbitul nu îl facem cu sport, ci cu furculița”

(Last Updated On: April 8, 2017)


Medicul nutriționist Mihaela Bilic a făcut câteva precizări legate de legătura între sport și slăbit. Dacă sportul te chinuie nu poți slăbi. Pentru slăbit de ajutor este furculița.

Pe FacebookMihaela Bilic: „Mișcarea nu slăbește, ne reconstruiește
Nu sunt o sportivă, nu-mi place să fac sport. Cel puțin nu sportul care presupune tras de tine (si de fiare:), transpirație, efort, epuizare. Urăsc emisiunile pe stil american in care niste antrenori in super forma “biciuiesc” un amărât supraponderal până scot untul din el, pe sistemul no pain-no gain:(

Imi pare rău că se induce acest raționament confor căruia kilogramele in plus înseamnă lene, indolență, sedentarism si ca e suficient să-ți miști fundul ca sa slăbești. Slabitul nu il facem cu sport, ci cu furculița…sau mai bine zis cu lipsa ei. Slabitul inseamnă mâncare puțină, mișcarea e un fel de bonus.

A integra activitatea fizică in viața noastră trebuie sa aiba ca obiectiv starea de bine, echilibrul, normalitatea, nu slabitul. Iar activitate fizica înseamna orice forma de mișcare care iți place, ți se potriveste, te relaxeaza, te face sa râzi sau măcar iți descrețește fruntea. Pentru ca doar in acest context avem șansa sa facem din mișcare un obicei, un stil de viață, o bucurie.

Nu transformați mișcarea într-un instrument de tortură si intr-o arma împotriva kilogramelor, o veți urâ pentru ca veti eșua. Activitatea fizică ține corpul in funcțiune, împiedică atrofierea mușchilor (inerentă atunci când slabim), îndreaptă postura si îmbunătățește atitudinea.

În loc să ne focusăm pe cântar, mai bine am învăța sa stăm drepți, pentru ca nimic nu e mai trist decât niște umeri căzuți si un spate gârbovit. Ținuta contează mai mult decat greutatea iar a fi in formă înseamnă mai mult decat un număr de kilograme.

Fără mișcare suntem bătrâni iar fără ținută suntem învinși, resemnați. Găsiți-vă forma de mișcare care va face bine, îndreptați spatele, ridicați ochii din pământ si lăsați-vă corpul sa se miște, pentru asta a fost făcut”.