Adevărul despre shaorma. Este sănătoasă sau nu. Vezi răspunsul nutriţioniştilor:

(Last Updated On: July 4, 2017)

Shaorma! Este nociv acest tip te fast-food? Este un mit sau realitate? Nutriționiștii încearcă să explice acest lucru. Conform statisticilor, în ultimii ani, în România, se consumă anual circa 365 milioane de shaorme. De ce acest aliment este atât de popular, dar totuși există tabăra care îl consideră nociv.

Bucătarii iscusiți, vin cu recomandări care vă vor ajuta să alegeți acele sharoma care nu sunt nocive, iar unele dintre acestea sunt considerate chiar dietetice.

Vorbind la modul general, shaorma este cel mai sănătos aliment fast-food existent, dacă știi ce ingrediente să adaugi, informează realitatea.net. Iată motivele pentru care spun acest lucru:

frigerea cărnii se face în mod corect, din lateral, astfel grăsimea nu cade pe foc și nu adaugă cărnii produse cancerigene precum se întâmplă la frigerea pe grătar.

ingredientele sunt recomandate de către nutriționiști: piept de pui, carne de oaie sau vită, roșii, castraveți murați, varză, ceapă, pătrunjel, iaurt, mujdei, ardei iute, alte condimente

adaugi ce ingrediente dorești

este preparată în fața ta, dacă nu-ți place cum arată un ingredient, îl poți refuza sau poți renunța la comandă
este echilibrată din punct de vedere nutrițional

În mod normal, o shaorma are aprox. 800-1000 kcal. Dacă eliminăm cartofii prăjiți și sosurile precum maioneza și ketchup-ul, obținem chiar un aliment dietetic de aprox. 300-400 kcal.