Îți place să mergi cu șlapi? Ai grijă! Pe ei se pot găsi până la 18.000 de bacterii

(Last Updated On: July 27, 2016)

Atenție! Șlapii pot transporta până la 18 mii de bacterii care au un efect nociv asupra articulațiilor. Conform unui studiu realizat de către cercetători, aceste bacterii care se țin de șlapi sun foarte periculoase.

Chiar dacă ți se par destul de comozi, șlapii pot provoca dureri la nivelul articulațiilor și pot chiar să deformeze mersul. De aceea atunci când mergi la mare ar trebui să fii foarte atentă la încălțămintea pentru care optezi.

Conform unui studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Miami (Florida, SUA), ele pot ,,invada” rănile şi călcâiele uscate de vară şi de contactul cu tălpile din plastic, informează realitatea.net. De asemenea, oamenii de știință au dovedit că şlapii purtaţi într-o toaletă se pot infesta cu până la 13.900 de bacterii suplimentare (printre care mortalul stafilococ, E.Coli sau bacterii fecale), scrie clicksănătătate.ro.

Nu în ultimul rând, purtarea șlapilor ar avea un efect nociv și asupra articulaţiilor plantare. Medicul Tariq Khan afirmă într-un interviu că purtatul şlapilor necesită ,,o contracţie a degetelor mari la fiecare pas, contrar fiziologiei, care ar favoriza o deformarea lor”.