Câteva trucuri pentru prepararea celui mai bun porumb fiert

(Last Updated On: July 21, 2016)

Pe lângă faptul că este gustos, porumbul mai este și sănătos iar consumul acestuia are doar beneficii pentru organismul nostru. Acesta protejează inima, rinichii, ficatul, sistemul nervos și oferă energie organismului pe termen lung.

Unele cercetări au arătat că porumbul fiert își păstrează în mare parte vitaminele și aminoacizii. Acestea sunt doar câteva motive pentru care ar trebui să profităm și să consumăm această cereală gustoasă. Iată câteva trucuri de preparare a unui porumb gustos și rapid.

Cel mai bun porumb pentru fiert este cel crud, ce are inca laptisor intruntrul boabelor sale. Daca este gatit in exces, porumbul se usuca repede, conform sanatate.bzi.ro.

Ingrediente:
porumb proaspat
unt
sare si piper

Mod de preparare:
1. Alegeti o oala suficient de incapatoare pentru cantitatea de porumb pe care vreti sa o fierbeti.
2. Adaugati apa astfel incat sa acopere complet stiuletii si lasati pe foc pana da intr-un clocot. Unele persoane adauga zahar in apa pentru ca porumbul sa capete un gust mai bun, insa niciodata nu se adauga sare, caci sarea intareste porumbul.
3. Adaugati porumbul si acoperiti oala cu un capac. Nu sunt necesare decat 4 sau 5 minute pentru ca apa sa dea din nou in clocot.
4. Dupa ce apa a dat in clocot, scoateti porumbul din apa. Porumbul este perfect gatit si deloc crud. Cu toate acestea, timpul de fierbere al porumbului depinde de preferintele fiecaruia, unii preferand sa lase porumbul la fiert chiar si pana la 10 minute.
5. Serviti cu sare, piper si unt.