Vara, parul tău are nevoie de ingrijire speciala! Vezi ce trebuie să faci:

(Last Updated On: July 22, 2016)

Pe timp de vară cu toții știm că pielea trebuie protejată cu atenție și cu mare grijă. Dar cum rămâne cu părul? Ca și pielea acesta de asemenea are nevoie de o îngrijire specială și de a fi protejat.

Datorită faptului că părul este expus la razele puternice ale soarelui, acesta devine uscat și mult mai fragil. Iată câteva trucuri care te vor ajuta să nu pierzi din frumusețea părului tău.

▶ Alege un sampon bogat in lipide naturale, care contribuie la fortificarea firului de par. Astfel de produse pot fi gasite in farmacii, iar farmacistul iți poate recomanda unul special tipului tau de par, relatează farmaciiledona.ro

▶ Utilizeaza din belsug produse de ingrijire a parului pe baza de shea sau de sofran.

▶ Vitaminele A si E sunt foarte importante in regenerarea parului, deoarece intaresc radacina si ne ajuta sa prevenim cele mai comune probleme ale scalpului si ale firelor de par. In plus, acestea combat de minune efectele negative ale soarelui asupra parului.

tmb_116317_6155

▶ Foloseste uleiuri pe baza de ulei de ricin, nuca de cocos si uleiul de argan.

Astfel de produse pot ajuta de regenerarea firului de par.

▶ Nici serurile nu trebuie ignorate, acestea având darul de a ameliora aspectul deteriorat al vârfurilor despicate. Cu toate acestea, fie ca-ți place sau nu, realitatea este ca vârfurile despicate nu pot fi niciodata reparate, singura soluție fiind taierea parului.

Masuri de ingrijire a podoabei capilare când esti la plaja

◆ Acopera parul cu o esarfa sau o palarie, astfel incât acesta sa fie cât mai puțin timp expus razelor soarelui.

◆ Pe plaja ai grija ca parul tau sa fie protejat cu ulei de cocos.

◆ Dupa ce iesi din apa marii, nu uita sa-ți clatesti parul cu apa rece, la dus, astfel vei inlatura sarea din el.