Vezi 5 alimente care curăță arterele de depozitele de grăsime și previn infarctul

(Last Updated On: July 13, 2016)

Consumați carne la grătar sau friptură de porc, însă este absent usturoiul și ardeiul iute? Specialiștii recomandă o listă de produse alimentare care reduc riscul bolilor cardiace, dar și curăță arterele de colesterol, detoxifică, reduc durerile musculare, și multe alte efecte benefice asupra organismului dumneavoastră.

În epoca obezității este foarte important de consumat produse care vă vor ajuta să reduceți riscul bolilor mileniului, dar și să vă păstrați spiritul energic.

Usturoi

Un cățel de usturoi pe zi scade nivelul colesterolului rău și îl crește pe cel al colesterolului bun, prevenind bolile de inimă. Mai multe studii au dezvăluit că usturoiul este foarte eficient și în normalizarea tensiunii arteriale și îmbunătățirea circulației sangvine, scrie doctorulzilei.ro

Ardei iute

Acționează și ca stimulator pentru circulația sângelui, detoxifiant, antiinflamator sau calmant împotriva durerilor musculare. Pentru că are capacitatea de a îmbunătăți circulația sâgelui, ardeiul iute este folosit în numeroase tratamente naturiste care neceasită acest lucru. Calitățile lui au fost confirmate și de cercetările științifice, care au relevat potențialul vasodilatator și ajutorul dat în tratarea anginei. Îmbunătățirea circulației ajută la reducerea durerilor musculare sau de încheieturi, vindecarea țesuturilor deteriorate, o mai bună absorție a nutrienților și o mai mare eficiență a mecanismelor de detoxifiere.

Cacao

Conține mai mulți antioxidanți decât fructele de pădure, vinul roșu sau ceaiul verde și negru. ai nevoie de doar 20 g de cacao pe zi pentru a-ți îmbunătăți sănătatea inimii și pentru a reduce riscul de infarct și de accident vascular cerebral. Îmbunătățește circulația și previne formarea cheagurilor de sânge

Gingko Biloba

Are un efect natural de fluidificare a sângelui, fiind des folosită în afecţiunile venoase. Previne agregarea trombocitelor şi formarea cheagurilor de sânge şi are un efect tonifiant asupra sistemului venos.

Kiwi
Cercetătorii de la Universitatea Oslo au descoperit că persoanele care mănâncă două-trei kiwi pe zi au un risc mai scăzut să dezvolte cheaguri de sânge. Kiwi scade și nivelul colesterolului.