Vezi cum faci Loțiuni de protecție solară în casă pentru a nu avea alergii

(Last Updated On: July 19, 2016)

În timpul sezonului cald cu mult soare, pielea trebuie protejată atent cu mare grijă, prin aplicarea diferitor produse de protecție solară, cum ar fi diferite creme, emulsii sau uleiuri.

Produsele de protecție solară procurate conțin substanțe care în loc să facă bine pielii, acestea, îți pot da alergii. În acest caz poți prepara o loțiune uimitoare în condiții de casă care te poate proteja perfect de soare. În plus această loțiune nu prezintă nici un risc asupra pielii tale.

Ingrediente

– o jumătate de cană ulei de măsline

– un sfert de cană de ulei de cocos

– 2 linguri unt de Shea

– un sfert de cană de ceară de albine

– 2 lingurițe oxid de zinc

– 1 linguriță ulei de semințe de morcovi

– 1 linguriță ulei de vitamina E

Pune toate ingredientele într-un borcan, mai puțin oxidul de zinc. Scufundă borcanul într-un vas cu apă, apoi pune-le pe foc mediu, conform clicksanatate.ro. Pe măsură ce apa se încălzește, amestecă-le cu grijă până se topesc. După topire, adaugă oxidul de zinc, omogenizează compoziția. Lasă loțiunea la răcit înainte de a o pune în recipientul dorit.

Pentru o altă rețetă de loțiune de plajă ai nevoie de:

– 10 picături ulei esențial de levănțică

– 1 lingură ulei esențial de rodie

– 160 ml ulei de nucă de cocos

– 2 linguri oxid de zinc

– 2 linguri unt de shea

Într-un borcan, amestecă treptat toate ingredientele, cu excepția oxidului de zinc. Pune pe foc mic o cratiță cu puțină apă. Așază borcanul în vas și amestecă până se topesc toate și se omogenizează compoziția. La final, adaugă oxidul de zinc și amestecă bine. După răcire, păstrează loțiunea în loc uscat, cât mai răcoros cu putință și ferit de soare.