Vezi metode naturiste pentru a scapa de molii

(Last Updated On: July 29, 2016)

E bine să știți! Aceste insecte, prin tăcerea lor, rămân deseori neobservate, însă ne creează multe probleme printre hainele ascunse în garderobă. Nu dispuneți de timp să aerisiți locurile închise în care păstrați hainele de sezon, iar când ajungeți să le îmbrăcați, descoperiți că pânzel sunt invadate de molii?

Sfaturile practice recomandate în acest articol, vă va ajuta să scăpați prin metode simple și naturale. Nu mai este nevoie să folosiți naftalina, care este dăunătoare pentru organism.

Iata cateva solutii naturale pentru combaterea moliilor:
1. Turnati intr-un bol apa cu sapun, adaugati cateva picaturi de ulei esential de lavanda sau de brad alb, stergeti bine cu apa parfumata fiecare raft, peretii dulapului pe toate laturile, informeasanatate.bzi.ro.

2. Depozitati pe rafturi, in saci cu haine, in buzunare si maneci de paltoane, jachete si alte haine, pantofi, remedii populare ecologice care resping molia:

– fructe de castan, ramuri de brad alb, vetrice (Tanacetum), infasurate intr-un material de bumbac, lavanda uscata intr-un sac de bumbac, coji de citrice.

Molia nu tolereaza toate aceste substante, si daca le veti combina, ea niciodata nu se va intoarce in dulapul dumneavoastra pentru a va gauri un pulover sau o rochie de sarbatoare preferata.

Important! Coji de citrice se schimba in fiecare luna, efectul altor substante dureaza timp de sase luni, al fructelor de castan – nedeterminat.

Bine de stiut! Molia nu supravietuieste la frig sub 0 ° C si cand este expusa la lumina soarelui.