Medicul nutriționist Mihaela Bilic: Top 5 alimente pe care trebuie să le consume femeile

(Last Updated On: July 21, 2016)

Vara este sezonul perfect în care femeile iubesc să se abțină de la consumul anumitor alimentar calorice, ținând diferite diete bazate pe fructe și legume. Totuși, oricât de mult nu ne-am dori să avem o siluetă perfectă, nu ar trebui să uităm de nutrienții de bază din dieta unei femei.

Un corp perfect ar trebui să fie și un corp sănătos. Medicul nutriționist Mihaela Bilic, citată de csid.rorecomandă sexului frumos care doresc să rămână sănătoase și cu un corp de invidiat, un tip al produselor care nu ar trebui să lipsească din alimentație pe timp de vară.

1. Lactatele cu un conţinut redus de grăsime

Acestea sunt cea mai bună sursă de calciu, mineral responsabil pentru prevenirea osteoporozei.

2. Sardinele

Sunt peşti mici, care nu acumulează toxine, spre deosebire de alte specii şi sunt recomandate pentru că au acizi graşi esenţiali, caliu şi fier. Se recomandă să se mănânce cu tot cu oase pentru conţinutul lor de calciu.

3. Soia

Boabele coapte de soia sunt o gustare perfectă şi abundă în fitoestrogeni, elemente recomandate pentru prevenirea afecţiunilor cardiovasculare şi a cancerului de sân.

4. Roşiile

Pentru că tot e sezonul lor, puteţi consuma zilnic salate din care să nu lipsească tomatele. Conţin licopen, care poate amâna îmbătrânirea. Acesta se absoarbe mai repede dacă roşiile sunt combinate cu puţin ulei de măsline extravirgin.

5. Ciocolata

Acum o puteţi savura în diverse sortimente de îngheţată care vă satisfac pofta de dulce. Însă beneficiul in cazul ciocolatei vine şi din antioxidanţii din cacao, soluţie antiaging dovedită.