Acest fruct ciudat are efecte miraculoase asupra creierului

(Last Updated On: August 12, 2016)

Fructul extraterestru! Majoritatea studenților sau persoanelor care duc un mod activ de viață în ceea ce ține de efortul intelectual și-au propus măcar odată să caute un leac fermecat pentru stimula activitatea creierului.

Originar din zona insulelor Caraibe, fructul quenepa este miraculos prin componența sa bogată de vitamine și minerale care acționează eficient asupra organismului uman. Pe lângă cele descrise, quenepa mai are o mulțime de beneficii, și toate acestea într-un singur fruct.

quenepa_32006300

Are o textură delica, ca de jeleu, şi o coajă tare, informează realitatea.net. Este consumat de obicei cu chilly, lime şi sare. Conţine următorii nutrienţi: minerale, aminoacizi, vitamina C, proteine, vitaminele B1, B3, B6 şi B12, fier, tiamină, acizi graşi nesăturaţi, riboflavină, fibre, triptofan, niacina, calciu. Datorită cantităţii mari de fibre, previne colesterolul şi constipaţie cronică.

Pentru că este bogat în vitamina A, previne formarea pietrelor la rinichi şi îmbunătăţeşte sistemul imunitar. Este bogat şi în fosfor şi echilibrează hormonii, ajută digestia, vindecă astmul şi scade tensiunea.

Datorită antioxidanţilor, îţi dace riscul de cancer. Previne bolile de inimă, stimulează producţia de celule roşii şi calmează gingiile inflamate.