Aceste 9 plante purifică aerul din apartament

(Last Updated On: August 21, 2016)

Șocant! Aerul din locuințe este de cele mai multe ori, mult mai poluant decât cel de afară. Cum poți salva situația? Există plante care pe lângă faptul că îți înfrumusețează camera acestea te mai pot ajuta să păstrezi în casă un aer curat. Iată câteva tipuri de plante de cameră care filtrează poluanții, cresc umiditatea și împrospătează aerul din locuința ta.

1. Gerbera
Această floare strălucitoare te scapă de substanţe precum tricoloretilena (găsită în produsele de curăţat), benzen (din cerneluri şi vopseluri), potrivit click.ro. Poţi aşeza un ghiveci în locul în care îţi ţii maşina de spălat.

2. Aloe vera
Aceste plante sunt foarte uşor de întreţinut. Iubitoare de soare, aloe vera filtrează aerul din casă de formaldehide, substanţe emanate de produsele chimice de curăţat sau vopseluri. Plantă aloe este o alegere înţeleaptă pentru ferestrele de la bucătărie bine luminate.

3. Iedera
Aceasta este una dintre acele plante care purifică aerul din apartament. E, de departe, cea mai recomandată plantă când vine vorba de poluare. Se spune că ea poate absorbi 90% din benzen, un solvent care se găseşte frecvent în vopsea, cerneală, materiale plastice, cauciuc, detergenţi şi fum de ţigară.

4. Cactusul
Aceast plantă absoarbe gazele nocive şi generează oxigen pur. Se recomandă să-l pui lângă televizor, fiindcă absoarbe undele electromagnetice. Spre deosebire de celelalte plante, cactuşii produc oxigen noaptea şi elimină monoxid de carbon ziua, aşa că şi dormitorul e un loc bun pentru ei.

5. Crizantema
Crizantemele sunt bune de pus într-o cameră unde tocmai ai vopsit ceva fiindcă absoarbe vaporii.

6. Palmierul Doamnei
Palmierul Doamnei se potriveşte de minune în bucătărie, fiindcă absoarce amoniacul prezent în produsele de curăţat vasele.

7. Filodendronul
Această plantă este una dintre acele plante care purifică aerul din apartament. Ea degajă o cantitate mare de vapori de apă şi umidifică, astfel, camerele cu aer uscat. E bine ca planta să fie ţinută în încăperile în care se află sobe.

8. Voalul miresei
Voalul miresei (Chlorophytum) absoarbe în 24 ore până la 95% din monoxidul de carbon prezent în fumul de ţigară. Nu este o plantă pretenţioasă.

9. Ficusul
Deşi este cunoscut faptul că plantele purifică aerul, puţini dintre noi ştim, însă, că ficusul are proprietatea de a elimina formaldehidă “ascunsă” în tapet, mobilă sau zugrăveala. Ficusul este cea mai bună alegere pentru locurile în care există mochetă, pentru că absoarbe compuşii organici volatili emanaţi de adezivul utilizat pentru a o lipi. Acestea sunt cele 9 plante care care purifică aerul din apartament.