Acestea sunt cele mai frumoase plante rezistente la întuneric. Cum trebuie îngrijite corect

(Last Updated On: August 22, 2016)

Îți plac la nebunie plantele de cameră dar din păcate locuiești într-o casă întunecoasă? Noi îți venim în ajutor cu o listă de plante minunate care rezistă la întuneric și care înfloresc foarte frumos și fără lumina soarelui. Cu ajutorul acestor plante uimitoare îți poți transforma locuința întunecoasă și sumbră într-un adevărat paradis.

Iată cinci plante rezistente la întuneric:

1. Aglaonema – i se mai spune şi “planta întunericului”. Frunzele ei sunt frumos colorate în nuanţe de gri, roz, verde. Trebuie udată o dată sau de două ori pe săptămână, în funcţie de umiditatea mediului în care este ţinută.

agla

Foarte important: iarna nu trebuie ţinută într-o încăpere fără încălzire, iar vara trebuie să-i fie pulverizate frunzele cu apă, informează realitatea.net.

2. Violetele de Parma – numite şi “violete africane”, acestea preferă mediul umbros, iar asta pentru că în natură ele cresc în păduri.

violete

Trebuie udate foarte des vara şi primăvara, dar frunzele trebuie ferite de apă, fiindcă mucegăiesc repede.

3. Spatifilum / crinul păcii – iubeşte lumina indirectă, deci nu o poziţionaţi niciodată direct sub razele soarelui, iar vara trebuie ţinută neapărat într-un loc umbros. Iarna totuşi, faceţi-i loc la fereastră.

crin

Vara trebuie udată o zi da, una nu, iar iarna o dată pe săptămână.

4. Philodendron oxycardium – mai este cunoscută ca “planta îndrăgostiţilor”, pentru că are frunzele în formă de inimă. Preferă încăperile umede şi căldura, dar preferă lumina indirectă.

planta

Trebuie tunsă din când în când, iar vara trebuie udată mai mult decât iarna.

5. Dracena – i se mai spune “copăcelul fericirii”. Poate trăi în colţurile mai întunecate ale casei, dar nu “refuză” nici lumina, cu condiţia ca aceasta să nu fie foarte puternică. Vara, de preferat, ţineţi-o la umbră.

dracena

Deşi rezistă şi la perioade lungi de secetă, îşi revine imediat ce este udată. Trebuie să primească apă regulat, dar şi frunzele ei trebuie pulverizate.