Apa cu ghimbir este un miracol pentru organism. Ce se intampla daca bei in fiecare zi

(Last Updated On: September 22, 2017)

Ce se va întâmpla cu organismul dumneavoastră dacă veți consuma apă cu ghimbir? Este bine cunoscut faptul că această rădăcină se consumă din vechi timpuri în scopuri curative, iar la etapa actuală, cu toate că suntem în era farmaceutică, tratamentele naturiste nu și-au pierdut din popularitate.

O rețetă simplă și foarte importantă pentru cei ce au grijă de sănătatea lor. Această băutură nu doar vă va potoli setea pe timp de vară, dar va aduce un car de beneficii pentruorganism.

Mai mult decat atat, apa cu ghimbir si lamaie, ajuta la arderea grasimilor stocate la nivelul taliei, soldurilor si coapselor, informează doctorulzilei.ro.

Ingrediente:

– 1 litru de apă rădăcină de ghimbir (aproximativ 3 cm)
– 2 lămâi
– 4 linguri miere (opţional)

Mod de preparare

Tăiați o rădăcină proaspătă de ghimbir felii. Adăugați feliile de ghimbir în 1 l-1.5 l de apă și puneți la fiert. Când apa începe să fiarbă, dați focul mai încet și lăsați să fiarbă timp de 15 minute. Răciți amestecul după care strecurați-l.Puteți bea apă cu ghimbir pe tot parcursul zilei.

Pentru o detoxifiere completă a organismului, se recomandă sa beți 1 l pe zi, timp de cel puțin 6 luni. O varianta mai eficienta care conserva mai bine unele proprietati ale ghimbirului dar necesita mai multa rabdare este sa taiati ghimbirul in felii subtiri si sa-l lasati peste noapte timp de 8 ore in frigider intr-un borcan cu 1-1.5 litri de apa plata.

Dezavantajul este ca in aceasta varianta bautura se conserva mai putin si trebuie bauta in aceeasi zi.

Un avantaj important este că puteți turna amestecul într-un termos consumându-l la servici oriunde ați merge.