Care sunt mai sanatoase? Pireurile de fructe sau sucurile?

(Last Updated On: August 9, 2016)

Este bine cunoscută tradiția tinerelor mame, de a-și hrăni copiii cu bucate mărunțite, pentru a alimenta bebelușul cu produse care conțin multe vitamine și minerale dar încă nu are posibilitatea să le ronțăie de unul singur. Însă atunci când merge vorba despre adulți, cum credeți ce este mai sănătos să consumați piureuri de fructe sau sucuri?

Specialistă în nutriție de la Academia de Nutriție și Dietă trage o linie de demarcație între aceste două produse gustoase, și explică care din ele este mai sănătos.

Piureurile de fructe sunt mai bune decat sucurile, dar as prefera mai degraba fructele intregi, a declarat Robin Foroutan, purtator de cuvant al Academiei de Nutritie si Dieta, pentru nytimes, preluat de medlive.hotnews.ro
Cele mai multe sucuri nu contin pulpa, astfel încât zahărul este mai concentrat și sucul conține puține fibre. Piureuri, pe de altă parte, au fibre si acestea ajută la încetinirea absorbției de fructoză, zahărul principal din fructe.

Deasemenea, durează mai mult să mănânci fructele intregi și te simti mai plin. Într-un studiu, adultii au mancat fie un mar, fie piureuri de mere, fie suc de mere, cu puțin timp înainte de masă. Cei care au mancat piureuri de mere au consumat mai putine calorii la masa decat cei care au baut suc, dar cei care au mancat un mar au consumat cele mai putine calorii.