Câteva motive pentru a manca pepenele verde cu tot cu coaja

(Last Updated On: August 3, 2016)

Majoritatea dintre noi consumă acest deliciu al naturii, care ne hidratează organismul pe timp de vară, însă o bună parte nu cunosc adevărul despre beneficiile pe care le poate aduce organismului. Nutriționiștii recomandă consumul pepenelui verde, cu tot cu coajă, deoarece coaja acestuia joacă un rol important pentru organismul dumneavoastră.

Cu siguranță că majoritatea nu cunosc că atunci când mănânci și coaja pepenelui verde, acesta luptă cu radicalii liberi, dar, aduc și un beneficiu despre care dacă îl veți afla, cu siguranță că veți roade coaja până la capăt.

1. Lupta impotriva radicalilor liberi
Potrivit Journal of the Science of Food and Agriculture/Jurnalul Stiintei Alimentare si Agriculturii, citrulina este un compus gasit in coaja de pepene si care joaca un rol in alungarea radicalilor liberi. Este convertita intr-un aminoacid care in cele din urma furnizeaza protectie inimii si sistemului imunitar si face ca toxinele daunatoare sa nu ramana in corp, scrie sanatate.bzi.ro

2. Creste libidoul
Cercetatorii de la Texas A&M’s Fruit and Vegetable Improvement Center au observat ca citrulina ajuta vasele de sange sa se relaxeze si poate chiar ajuta in cazul tulburarilor erectile. De fapt, capacitatea ei de a spori fluxul sanguin a facut ca citrulina din pepene sa fie numita “Viagra naturii”.

3. Pierderea in greutate
Inca o data citrulina intra in joc. Studiile au aratat ca in cazul consumului de citrulina, acesta duce la o diminuare cu 30% a cresterii in greutate. Se crede ca citrulina din coaja duce la o mai mica oboseala musculara, ceea ce permite in consecinta ca oameni sa isi extinda durata sesiunilor de exercitii fizice si deci sa isi controleze mai bine greutatea.

Cum poti consuma coaja de pepene
Pentru a beneficia de toate aceste efecte, musca cat mai adanc din partea alba a cojii de pepene. De asemenea, o poti folosi in salata sau smoothie-uri.

Atentie! Nu manca stratul exterior foarte verde, mai ales daca nu esti sigur de provenienta pepenului, ar putea sa iti afecteze stomacul.