Câteva plante medicinale care pot fi cultivate în balcon

(Last Updated On: August 23, 2016)

Uimitor! Dar există plante medicinale pe care le poți cu ușurință cultiva chiar la balconul tău. De ce să cheltui bani și le cumperi de la magazin când poți să le cultivi la tine acasă și să le consumi în stare proaspătă oricând? În plus, unele din ele pe timp de vară te pot apăra chiar și de insecte, cum ar fi țânțarii. Despre ce plante merge vorba?

Rozmarinul se adaptează bine în balcon
Aroma lui are efectul cafelei: face creierul să fie mai alert. În plus, combate depresia și tristețea. Baia de picioare cu ceai de rozmarin determină o scădere a transpirației în viitor. Poți mesteca frunze uscate pentru a avea o respirație proaspătă. Intern, stimulează secreția de bilă, ușurează digestia, scade nivelul de colesterol, are efect antispastic. Rozmarinul poate fi adăugat în mâncare sau poate fi făcut ceai dintr-o linguriță de frunze la o cană că apă clocotită. Se beau două căni pe zi.

Lavanda, somnifer natural
Lavanda face parte din familia mentei și este utilă pentru a combate stresul și agitația psihică, porivit libertateapentrufemei.ro. Are efect antimicrobian și antiseptic. Pune frunze proaspete sau uscate de lavandă într-un săculeț și pune-l sub perna ta. Vei avea un somn mult mai odihnitor. Poți bea un ceai aromat cu efecte calmante și care combate durerile de cap din două lingurițe de frunze și flori de lavandă la o cană cu apă. Se lasă la infuzat timp de cinci până 10 minute. Se bea o cană, seara, la culcare.

Salvia, medicul tău
Numele salviei vine de la latinescul salvare (a vindeca, a salva). Nu există nicio parte a acestei plante care nu poate fi folosită. Frunzele, florile și tijele au proprietăți vindecătoare. Folosește salvia proaspătă pentru a fi mai eficientă. Ceaiul se prepară din două lingurițe de plantă la o cană cu apă. Se lasă să dea un clocot scurt, după care se lasă la infuzat 15-20 minute. Are efect antinevralgic, scade glicemia, stimulează digestia, combate transpirația în exces. Este neurotonic, antiseptic și antiinflamator. Combate tusea. Este contraindicat femeilor însărcinate, care alăptează sau bolnavilor de epilepsie.