Ce alimente trebuie evitate pentru a nu face toxiinfecție alimentară

(Last Updated On: August 3, 2016)

Important de știut! Ce alimente trebuie și nu trebuie să consumați pentru a nu face o intoxicare alimentare? Care sunt produsele la care trebuie să atrageți o atenție majoră? Avocatul din Statele Unite ale Americii, care a studiat două decenii rata îmbolnăvirii oamenilor din cauza alimentelor, vine cu o listă de produse, pe care ne îndeamnă insistent să nu le mai consumăm, căci sporim un risc major de îmbolnăvire cu bacteria E. coli.

Care sunt alimentele, consumul cărora trebuie evitat?

Fructele sau legumele tăiate în bucăţi şi puse la vânzare sunt alte alimente de care Bill Marler “se fereşte ca de ciumă” atunci când merge la cumpărături. Acesta spune că mâncarea, cu cât este mai procesată, cu atât există riscul ca aceasta să fie contaminată.

Chiar dacă pare puţin probabil să reprezinte un pericol pentru sănătate, seminţele încolţite pot genera diverse tulburări digestive. Se pare că în ultimii 20 de ani au existat 30 de focare de infecţie cu Salmonella şi E. coli cauzate de seminţele germinate, iar mai mulţi experţi au pus acest fenomen pe seama faptului că seminţele puse în apă caldă pot crea mediul perfect pentru dezvoltarea bacteriilor, scrie csid.ro

Lista completă a lui Bill Marler cu alimente de evitat pentru a nu face toxiinfecţie alimentară:

1. Scoici crude
2. Fructe sau legume tăiate bucăţi şi puse la vânzare
3. Seminţe germinate
4. Carnea făcută în sânge
5. Ouă negătite
6. Lapte şi sucuri nepasteurizate.