Acestea sunt cele mai bune ceaiuri pentru ficat

(Last Updated On: August 31, 2016)

Iată câte câteva tipuri de ceai pe care ar trebui neapărat să le consumi atunci când ai probleme cu ficatul. Ficatul îndeplinește numeroase funcții în organismul nostru având un rol important în a menține echilibrul metabolismului și eliminarea toxinelor.

Din acest motiv pentru o funcționare corectă a întregului corp este nevoie ca ficatul să fie unul sănătos. Iată câteva ceaiuri care s-au dovedit a fi foarte eficiente pentru curățarea ficatului.

Printre cele mai bune și cunoscute ceaiuri pentru ficat se numără anghinarea
Frunzele de anghinare au proprietăți hepatoprotectoare și stimulente ale funcției hepatice, informează clicksanatate.ro. De asemenea au și funcția de a crește debitul de bilă secretată.

Ceaiul de anghinare este recomandat, în special, în disfuncții hepatobiliare (de exemplu insuficiență biliară), în colecistite, în hepatitele subacute, cronice și chiar în preciroză. În ceaiuri se pune o linguriță de frunze de anghinare la o cană de apă și se beau maxim două căni pe zi.

Printre cele mai bune ceaiuri de ficat este și ceaiul de armurariu. Acesta conține flavonoide lignanice (silymarină),iar acțiunea lor asupra ficatului este de a modifica structura periferică a membranei celulare a hepatocitelor, astfel că previne penetrarea toxinelor în interiorul celulelor și stimulează potențarea regenerativă a ficatului și formarea de noi hepatocite.

Ceaiuri pentru ficat – armurariul
Ceaiul de armurariu este recomandat mai ales în hepatita acută și cronică, în hepatita alcoolică și ciroză hepatică. La ceai se folosesc fructele de armurariu, se pune o linguriță de fructe măcinate la o cană de apă de două ori pe zi.

Atunci când crezi că ai exagerat o bună perioadă de timp cu grăsimile și mâncărurile nesănătoase și vrei să ții o cură de dezintoxicare a ficatului, ceaiul de păpădie este printre cele mai bune. Păpădia purifică organismul, stimulând activitatea secretoare a bilei, este bogata în săruri de potasiu și poate fi la fel de bună inclusiv în diete, datorită împiedicării retenției de lichide și a rezultatelor bune în dispariția celulitei. Ceaiul se face cu 2 lingurițe de păpădie măcinată la o cană de apă și se bea de 2 ori pe zi.

Ceaiuri pentru ficat – gălbenelele

14194431_298024150565129_486115093_n
Puțini știu că gălbenele sunt foarte bune, atât intern cât și extern, și că se studiază, în prezent, acțiunea plantei asupra virusului HIV (SIDA). Deja s-au obținut rezultate semnificative in vitro și s-a constatat acțiunea inhibitorie a extractelor de gălbenele asupra virusului HIV.

Intern, gălbenelele ajută la stimularea secreției biliare și la dezintoxicarea ficatului. 2-3 căni pe zi și o linguriță de gălbenele la cana de apă este exact ce îți trebuie să te revigorezi și să îți pui ficatul pe picioare.